Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Razowiec orkiszowy z garnka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mirabbelka" data-source="post: 595220" data-attributes="member: 232"><p>wszystko jest napisane wyzej. </p><p>musisz miec do tego chleba 2 cups lub inaczej 2 szklanki ciasta zakwaszonego. </p><p></p><p>zeby otrzymac 2 szklanki trzeba zmieszac szklanke maki ze szklanka wody. no moze troche mniej, bo do tego nalezy dodac jeszcze ze 2 lyzki zakwasu, zeby ciasto zakwaszone czyli zaczyn sie udal. </p><p></p><p>jak masz dobry zakwas to wystarczy, ze zrobisz tak jak ja, 2-fazowo.</p><p></p><p>czyli wieczorem poprzedzajacym dzien pieczenia, dajesz do 2 lyzek zakwasu pol szklanki maki i pol szklanki wody. nastepnego dnia rano dodajesz znowu pol szklanki maki i pol szklanki wody. </p><p>po 4-5 godzinach ciasto powinno sie podniesc i byc dobrze przefermentowane i taki zaczyn mozesz dodac do reszty skladnikow, tak jak napisalam w recepturze.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mirabbelka, post: 595220, member: 232"] wszystko jest napisane wyzej. musisz miec do tego chleba 2 cups lub inaczej 2 szklanki ciasta zakwaszonego. zeby otrzymac 2 szklanki trzeba zmieszac szklanke maki ze szklanka wody. no moze troche mniej, bo do tego nalezy dodac jeszcze ze 2 lyzki zakwasu, zeby ciasto zakwaszone czyli zaczyn sie udal. jak masz dobry zakwas to wystarczy, ze zrobisz tak jak ja, 2-fazowo. czyli wieczorem poprzedzajacym dzien pieczenia, dajesz do 2 lyzek zakwasu pol szklanki maki i pol szklanki wody. nastepnego dnia rano dodajesz znowu pol szklanki maki i pol szklanki wody. po 4-5 godzinach ciasto powinno sie podniesc i byc dobrze przefermentowane i taki zaczyn mozesz dodac do reszty skladnikow, tak jak napisalam w recepturze. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo na zakwasie
Razowiec orkiszowy z garnka
Top
Bottom