Razowiec żytni z dużą ilością ziaren

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
No mogłam... bo teraz to już nic nie d, jakbym go dopiekła (taki pomysl jest pod przpeisem pod duński chlebem Agusi)

nadal swietny chlebek (ło matko, polecam go wszystkim osobom cierpiącym na zaparcia :lol: ) tylko w rodku straaasznie wilgotny!

beciaw2

Member
Sie 11, 2005
613
0
0
Małgosimi a co to za mąka mocno razowa? podaj proszę producenta i gdzie kupiłaś.

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
niestety nie wiem, bo kupowala mama i od razu przesypała

Durlikowa

Member
Maj 29, 2007
267
0
0
A czy muszą być te drożdże, można bez nich, może więcej zakwasu dodać zamiast tych drożdży, bo ja to w ogóle nigdy nie używam tego typu drożdży i wolałabym dalej tego nie robić. Po prostu nie mam do nich przekonania.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

mirabbelka

Moderator
Członek ekipy
Gru 22, 2004
5,158
531
113
a przeczytalas dokladnie przepis ? wsadzilam go do zakwasowych bez drozdzy, bo go bez drozdzy robilam i to tez napisalam:

"...Zrobilam ten chleb bez drożdży używając zamiast zaczynu 500g ciasta zakwaszonego. Z wygladu, smaku i konsystencji jest on bardzo podobny do mojego "bardzo razowego z otrebami". ..."

Durlikowa

Member
Maj 29, 2007
267
0
0
mirabbelka @ 9 Jul 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=535954a przeczytalas dokladnie przepis ? wsadzilam go do zakwasowych bez drozdzy, bo go bez drozdzy robilam i to tez napisalam:

"...Zrobilam ten chleb bez drożdży używając zamiast zaczynu 500g ciasta zakwaszonego. Z wygladu, smaku i konsystencji jest on bardzo podobny do mojego "bardzo razowego z otrebami". ..."
No właśnie tak się zastanawiałam co on tutaj robi jak jest z drożdżami, ale zapytałam żeby się upewnić na 100%, bo ja to taki niedowiarek czasami jestem i jak nie mam czarno na białym, to tak jakby nie było
icon_redface.gif
tomate.gif
. Tak, że nie denerwujcie się na mnie kobity i prosze o cierpliwość i wyrozumiałość.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy