- Lut 10, 2009
- 90
- 0
- 0
Naprawdę najlepszy- takiego nigdy nie jadłam
Musicie go spróbować- cała magia polega na tym, że składników jest niewiele i są proste do zdobycia. Przepis stąd, trochę zmieniony. Ja wiem, że zdjęcie nie pachnie ale uwierzcie mi- zapach jest niesamowity!
Red Beef Stew
Składniki (na 2 osoby):
* 2 łyżki oleju
* 500g wołowiny gulaszowej pokrojonej w sześciany
* 1 posiekana cebula
* 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
* 1 drobno pokrojony ząbek czosnku
* 1 szklanka gorącej wody
* 1/2 puszki pulpy pomidorowej (lub pokrojonych pomidorów w puszce)
* 1/2 kostki rosołu wołowego
* 1 czerwona papryka pocięta w paski
* 1/2 posiekanej papryczki chilli
* 1 duży słodki ziemniak (batat) pokrojony w dużą kostkę
Sposób przygotowania:
* Rozgrzej olej na patelni i wyłóż na nią mięso. Smaż na średnim ogniu tylko do czasu, aż mieso zmieni kolor na brązowy. Przełóż mięso za pomocą dziurkowanej łyżki do brytfanny lub większego garnka i odstaw na bok.
* Na tym samym oleju na małym gazie usmaż cebulkę, aż stanie się przezroczysta. Wmieszaj paprykę w proszku i czosnek, gotuj przez minutę a następnie wlej pulpę pomidorową. Wlej szklankę gorącej wody. Wmieszaj pół kostki rozkruszonego rosołku wołowego, dodaj paprykę, posiekane chilli i słodkiego ziemniaka. Zagotuj i przelej do garnka/rondla z mięsem.
* Gotuj na małym ogniu, tak, żeby lekko 'pyrkało' przez godzinę, aż do momentu, kiedy mięso będzie miękkie.
Gulasz można zamrozić- po ostudzeniu. Czas przechowywania-do 3 miesięcy.
Smacznego!!

Red Beef Stew

Składniki (na 2 osoby):
* 2 łyżki oleju
* 500g wołowiny gulaszowej pokrojonej w sześciany
* 1 posiekana cebula
* 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
* 1 drobno pokrojony ząbek czosnku
* 1 szklanka gorącej wody
* 1/2 puszki pulpy pomidorowej (lub pokrojonych pomidorów w puszce)
* 1/2 kostki rosołu wołowego
* 1 czerwona papryka pocięta w paski
* 1/2 posiekanej papryczki chilli
* 1 duży słodki ziemniak (batat) pokrojony w dużą kostkę
Sposób przygotowania:
* Rozgrzej olej na patelni i wyłóż na nią mięso. Smaż na średnim ogniu tylko do czasu, aż mieso zmieni kolor na brązowy. Przełóż mięso za pomocą dziurkowanej łyżki do brytfanny lub większego garnka i odstaw na bok.
* Na tym samym oleju na małym gazie usmaż cebulkę, aż stanie się przezroczysta. Wmieszaj paprykę w proszku i czosnek, gotuj przez minutę a następnie wlej pulpę pomidorową. Wlej szklankę gorącej wody. Wmieszaj pół kostki rozkruszonego rosołku wołowego, dodaj paprykę, posiekane chilli i słodkiego ziemniaka. Zagotuj i przelej do garnka/rondla z mięsem.
* Gotuj na małym ogniu, tak, żeby lekko 'pyrkało' przez godzinę, aż do momentu, kiedy mięso będzie miękkie.
Gulasz można zamrozić- po ostudzeniu. Czas przechowywania-do 3 miesięcy.
Smacznego!!
Ostatnią edycję dokonał moderator: