Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Red Velvet Cake
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1435714" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Red Velvet Cake</strong></p><p>przepis z Bon Appétit</p><p>tłumaczenie <strong>Bajaderki</strong></p><p></p><p>2 1/4 szklanki mąki tortowej (najpierw przesianej i dopiero odmierzonej)</p><p>1/3 szklanki gorzkiego kakao</p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>1 łyżeczka sody</p><p>szczypta soli</p><p>1 szklanka maślanki</p><p>1 łyżka czerwonego barwnika w płynie</p><p>1 łyżeczka octu</p><p>1 łyżeczka ekstraktu z wanilii</p><p>1 1/4 szklanki cukru</p><p>115 g miękkiego masła</p><p>2 duże jajka</p><p></p><p>Krem:</p><p>450 g serka Philadelphia</p><p>115 g miękkiego masła</p><p>1 łyżka ekstraktu z wanilii</p><p>2 szklanki cukru pudru</p><p></p><p>Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C. Posmarować masłem i wysypać mąką dwie 23 cm tortownice (albo okrągłe formy).</p><p>Odmierzoną mąkę przesiać jeszcze raz z kakao, proszkiem, sodą i solą. Maślankę wymieszać z barwnikiem, octem i wanilią.</p><p>Masło rozetrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać jajka po jednym, dobrze ucierajac po dodaniu każdego. Dodawać suche składniki w czterech porcjach na przemian z maślanką - zaczynajac i kończąc mąką.</p><p>Podzielić masę na dwie części i wlać do przygotowanych forem. Piec okolo 27-30 minut, az patyczek wetknięty w środek będzie suchy. Przestudzić w formach na siateczce 10 minut, wyjąć i wystudzić kompletnie.</p><p></p><p>Krem:</p><p>Ubić serek z masłem na gładką masę, dodać cukier i dobrze ubić. </p><p>Przełożyć blaty ciasta kremem, rozsmarować resztę na wierzchu i po bokach. Przetrzymywać w lodówce. Najlepsze podane w temperaturze pokojowej.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1435714, member: 1024"] [B]Red Velvet Cake[/B] przepis z Bon Appétit tłumaczenie [B]Bajaderki[/B] 2 1/4 szklanki mąki tortowej (najpierw przesianej i dopiero odmierzonej) 1/3 szklanki gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli 1 szklanka maślanki 1 łyżka czerwonego barwnika w płynie 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 1/4 szklanki cukru 115 g miękkiego masła 2 duże jajka Krem: 450 g serka Philadelphia 115 g miękkiego masła 1 łyżka ekstraktu z wanilii 2 szklanki cukru pudru Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C. Posmarować masłem i wysypać mąką dwie 23 cm tortownice (albo okrągłe formy). Odmierzoną mąkę przesiać jeszcze raz z kakao, proszkiem, sodą i solą. Maślankę wymieszać z barwnikiem, octem i wanilią. Masło rozetrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać jajka po jednym, dobrze ucierajac po dodaniu każdego. Dodawać suche składniki w czterech porcjach na przemian z maślanką - zaczynajac i kończąc mąką. Podzielić masę na dwie części i wlać do przygotowanych forem. Piec okolo 27-30 minut, az patyczek wetknięty w środek będzie suchy. Przestudzić w formach na siateczce 10 minut, wyjąć i wystudzić kompletnie. Krem: Ubić serek z masłem na gładką masę, dodać cukier i dobrze ubić. Przełożyć blaty ciasta kremem, rozsmarować resztę na wierzchu i po bokach. Przetrzymywać w lodówce. Najlepsze podane w temperaturze pokojowej. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Red Velvet Cake
Top
Bottom