Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Relish ogórkowo-paprykowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="KAROTKA" data-source="post: 862156" data-attributes="member: 4167"><p>SKŁADNIKI: </p><p>2,5-3 kg pachnących ogórków </p><p>1 duża biała cebula</p><p>1 czerwona cebula</p><p>1 duża marchewka</p><p>10 średnich kolorowych papryk</p><p></p><p>Warzywa grubo posiekać, ogórki i marchewkę można utrzeć na duże wiórki.</p><p></p><p>ZALEWA:</p><p>1/2 szklanki soli</p><p>8 szklanek wody</p><p></p><p>Zalewę ugotować i zalać nią rozdrobnione warzywa. Dokładnie wymieszać. Pozostawić na 3 godz. Po tym czasie odcedzić.</p><p></p><p>SYROP:</p><p>1 łyżka ziaren gorczycy</p><p>1 łyżka cynamonu</p><p>1 łyżka kurkumy</p><p>1 łyżeczka goździków</p><p>2 łyżeczki ziela angielskiego</p><p>2 szklanki cukru brązowego</p><p>4 szklanki octu jabłkowego </p><p></p><p>Syrop zagotować, gorący wylać na warzywa, wymieszać i pozostawić na 12 godz. </p><p>Napełnić słoiczki i zapasteryzować. </p><p></p><p>Przyprawy (cynamon, kurkumę, goździki) można zastąpić ulubioną mieszanką curry w takiej samej ilości.</p><p>Cukier niekoniecznie musi być brązowy lub część można zastąpić białym, a resztę dodać miodu.</p><p></p><p>Cała marynata jest dość słodko-kwaśna i bardzo aromatyczna.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KAROTKA, post: 862156, member: 4167"] SKŁADNIKI: 2,5-3 kg pachnących ogórków 1 duża biała cebula 1 czerwona cebula 1 duża marchewka 10 średnich kolorowych papryk Warzywa grubo posiekać, ogórki i marchewkę można utrzeć na duże wiórki. ZALEWA: 1/2 szklanki soli 8 szklanek wody Zalewę ugotować i zalać nią rozdrobnione warzywa. Dokładnie wymieszać. Pozostawić na 3 godz. Po tym czasie odcedzić. SYROP: 1 łyżka ziaren gorczycy 1 łyżka cynamonu 1 łyżka kurkumy 1 łyżeczka goździków 2 łyżeczki ziela angielskiego 2 szklanki cukru brązowego 4 szklanki octu jabłkowego Syrop zagotować, gorący wylać na warzywa, wymieszać i pozostawić na 12 godz. Napełnić słoiczki i zapasteryzować. Przyprawy (cynamon, kurkumę, goździki) można zastąpić ulubioną mieszanką curry w takiej samej ilości. Cukier niekoniecznie musi być brązowy lub część można zastąpić białym, a resztę dodać miodu. Cała marynata jest dość słodko-kwaśna i bardzo aromatyczna. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Relish ogórkowo-paprykowy
Top
Bottom