- Cze 25, 2008
- 3,857
- 0
- 0
Remulada to sos duński na bazie majonezu i dodatków smakowych. W internecie króluje przepis Anety Kręglickiej z kaparami, ale to zupełnie inna inszość.
Spróbowałam odtworzyć oryginalny smak według składu na butelce z oryginalnym sosem:
majonez zrobiłam tradycyjnie:
1 jajko
łyżeczka musztardy
ocet
sól
cukier
pieprz
1 szklanka oleju
Zmiksowałam składniki aż powstał majonez
do tego dodałam
1 szklanka startej na drobno kapusty białej
pół szklanki tak samo startych ogórków konserwowych
czosnek z ogórków konserwowych lub odrobina świeżego, ale niedużo
3 łyżki słodkiego curry
Dokładnie wszystko wymieszałam.
Przelałam do butelki po keczupie.
Spróbowałam odtworzyć oryginalny smak według składu na butelce z oryginalnym sosem:

majonez zrobiłam tradycyjnie:
1 jajko
łyżeczka musztardy
ocet
sól
cukier
pieprz
1 szklanka oleju
Zmiksowałam składniki aż powstał majonez
do tego dodałam
1 szklanka startej na drobno kapusty białej
pół szklanki tak samo startych ogórków konserwowych
czosnek z ogórków konserwowych lub odrobina świeżego, ale niedużo
3 łyżki słodkiego curry
Dokładnie wszystko wymieszałam.
Przelałam do butelki po keczupie.
