Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Rewelacyjne ciasto bananowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Arabeska" data-source="post: 561374" data-attributes="member: 1438"><p><em>Składniki:</em></p><p><strong><span style="color: #800080">kostka masła roślinnego (Kasia)/ albo kostka masła</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">1-2 łyżek cukru pudru</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">3 galaretki owocowe (np. czerwona, żółta, zielona)</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">1 paczka biszkoptów (okrągłych)</span></strong></p><p><strong><span style="color: #800080">4 duże niezbyt dojrzałe banany</span></strong></p><p></p><p></p><p>Przygotować 2 galaretki w/g przepisu w osobnych garnuszkach (ja robię galaretki na mniejszej niż w przepisie ilości wody, aby szybciej tężały). </p><p>Zostawić do przestudzenia.</p><p></p><p>Masło ucieramy z cukrem, dodajemy zmiksowane banany, na koniec wlewamy lekko ciepłą galaretkę w kolorze żółtym. Wszystko dobrze, delikatnie mieszamy.</p><p>Zakrywamy folią i wstawiamy do lodówki (ok 20 -30 min), ale sprawdzamy aby masa nam nie stężała.</p><p></p><p>Na dnie <u>okrągłej tortownicy</u> układamy warstwę namoczonych w zielonej galaretce biszkoptów. Uważamy, aby ich zbytnio nie 'rozciapciać' - czyli nie moczymy ich długo w galaretce. </p><p>Po chwili wylewamy na to tężejącą masę bananową. Ponownie wstawiamy całość do lodówki. </p><p></p><p>Na koniec dekorujemy ulubionymi owocami i zalewamy 3-cią chłodną! galaretką.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Arabeska, post: 561374, member: 1438"] [I]Składniki:[/I] [B][COLOR=#800080]kostka masła roślinnego (Kasia)/ albo kostka masła 1-2 łyżek cukru pudru 3 galaretki owocowe (np. czerwona, żółta, zielona) 1 paczka biszkoptów (okrągłych) 4 duże niezbyt dojrzałe banany[/COLOR][/B] Przygotować 2 galaretki w/g przepisu w osobnych garnuszkach (ja robię galaretki na mniejszej niż w przepisie ilości wody, aby szybciej tężały). Zostawić do przestudzenia. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy zmiksowane banany, na koniec wlewamy lekko ciepłą galaretkę w kolorze żółtym. Wszystko dobrze, delikatnie mieszamy. Zakrywamy folią i wstawiamy do lodówki (ok 20 -30 min), ale sprawdzamy aby masa nam nie stężała. Na dnie [U]okrągłej tortownicy[/U] układamy warstwę namoczonych w zielonej galaretce biszkoptów. Uważamy, aby ich zbytnio nie 'rozciapciać' - czyli nie moczymy ich długo w galaretce. Po chwili wylewamy na to tężejącą masę bananową. Ponownie wstawiamy całość do lodówki. Na koniec dekorujemy ulubionymi owocami i zalewamy 3-cią chłodną! galaretką. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Rewelacyjne ciasto bananowe
Top
Bottom