Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Rewelacyjne ciasto jabłkowe z budyniem waniliowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="alice" data-source="post: 17575" data-attributes="member: 17"><p>Niesmiało mogę Ci też zaproponować moją szarlotkę (rozpływająca się w ustach) . Czasmi ja modyfikuję w ten sposób , że jabłek nie rozgotowuję ale układam pokrojone na cząstki (jabłka - też antonówki) , obtoczone przedtem w kaszce mannie . Gotuję też budyń (ale mleka dodaję tylko połowe- waniliowy lub śmietankowy) i gorący (!- bo inaczej go nie rozprowadzisz) wylewam na te jabłka . Na to rozkładam druga połowę ciasta . Wszystko pozostałe-jak w przepisie . Ten sposób pochodzi z ksiązki kucharskiej siostry Anastazji (tej dotyczącej ciast) . Swojego czasu trochę osób wypowiadało sie na temat tej książki na mniammniamie. Czasami robię nawet tak , że robię szarlotkę (wg mojego przepisu) z 2 porcji i piekę ja w dużej blaszce . Połowe blaszki robię wg nadzienia z przepisu , a druga połowę z podanego powyżej .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alice, post: 17575, member: 17"] Niesmiało mogę Ci też zaproponować moją szarlotkę (rozpływająca się w ustach) . Czasmi ja modyfikuję w ten sposób , że jabłek nie rozgotowuję ale układam pokrojone na cząstki (jabłka - też antonówki) , obtoczone przedtem w kaszce mannie . Gotuję też budyń (ale mleka dodaję tylko połowe- waniliowy lub śmietankowy) i gorący (!- bo inaczej go nie rozprowadzisz) wylewam na te jabłka . Na to rozkładam druga połowę ciasta . Wszystko pozostałe-jak w przepisie . Ten sposób pochodzi z ksiązki kucharskiej siostry Anastazji (tej dotyczącej ciast) . Swojego czasu trochę osób wypowiadało sie na temat tej książki na mniammniamie. Czasami robię nawet tak , że robię szarlotkę (wg mojego przepisu) z 2 porcji i piekę ja w dużej blaszce . Połowe blaszki robię wg nadzienia z przepisu , a druga połowę z podanego powyżej . [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Rewelacyjne ciasto jabłkowe z budyniem waniliowym
Bottom