- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
na oliwie podsmażyć czosnek i 2 suszone ostre papryczki (peperoncino)
dodać puszkę pomidorów
poddusić 10 min .. aż sie zredukują
doprawić swieżo zmielonym pieprzem i odrobiną soli
wrzucić:
drobno posiekane kapary (ok.2 łyzki)
pokrojone oliwki
kilka filecików anchois ( u nas 5)
wymieszac , zdjąc z gazu
wymieszac z makaronem i jeść
oryginalny przepis zakładał jeszcze obecność bakłazanów, niestety byli i
wyszli
dodać puszkę pomidorów
poddusić 10 min .. aż sie zredukują
doprawić swieżo zmielonym pieprzem i odrobiną soli
wrzucić:
drobno posiekane kapary (ok.2 łyzki)
pokrojone oliwki
kilka filecików anchois ( u nas 5)
wymieszac , zdjąc z gazu
wymieszac z makaronem i jeść
oryginalny przepis zakładał jeszcze obecność bakłazanów, niestety byli i
wyszli
