Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
risotto alla birra
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 206114" data-attributes="member: 231"><p>Przepyszne, z przepisu Alforda z książki o ryżu <a href="http://www.amazon.com/gp/product/1579651135/qid=1133531086/sr=8-1/ref=sr_8_xs_ap_i1_xgl14/102-6845511-3446526?n=507846&s=books&v=glance" target="_blank">http://www.amazon.com/gp/product/157965113...=books&v=glance</a> (to ten od Home Baking)</p><p></p><p>1 szklanka ryżu arborio</p><p>0,5 szklanki piwa ciemnego</p><p>0,3 szklanki śmietanki gęstej 36%</p><p>2 szklanki bulionu warzywnego, kurzego albo wołowego</p><p>mala cebulka posiekana,</p><p>ząbek czosnku przeicśniety</p><p>oliwa</p><p>pieprz</p><p>0,3 szklanki startego grana padano, parmezanu, pecorino etc</p><p></p><p>Na oliwie zeszklic cebulę i czosnek, dodać ryż, minute mieszac, az cały będzie wymaziany. Dodać śmietanę. Kiedy śmietana zacznie być absorbowana, dodać piwo, poczekać aż zostanie wchłoniete i dodawać po pół szklanki bulionu. W sumie to trwa ok 15-20 minut. Kiedy ryz jest al dente dodać parmezan i mieszać. Podac na talerze, pieprzyć świeżo mielonym pieprzem, mozna posypac dodatkowo serem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 206114, member: 231"] Przepyszne, z przepisu Alforda z książki o ryżu [URL="http://www.amazon.com/gp/product/1579651135/qid=1133531086/sr=8-1/ref=sr_8_xs_ap_i1_xgl14/102-6845511-3446526?n=507846&s=books&v=glance"]http://www.amazon.com/gp/product/157965113...=books&v=glance[/URL] (to ten od Home Baking) 1 szklanka ryżu arborio 0,5 szklanki piwa ciemnego 0,3 szklanki śmietanki gęstej 36% 2 szklanki bulionu warzywnego, kurzego albo wołowego mala cebulka posiekana, ząbek czosnku przeicśniety oliwa pieprz 0,3 szklanki startego grana padano, parmezanu, pecorino etc Na oliwie zeszklic cebulę i czosnek, dodać ryż, minute mieszac, az cały będzie wymaziany. Dodać śmietanę. Kiedy śmietana zacznie być absorbowana, dodać piwo, poczekać aż zostanie wchłoniete i dodawać po pół szklanki bulionu. W sumie to trwa ok 15-20 minut. Kiedy ryz jest al dente dodać parmezan i mieszać. Podac na talerze, pieprzyć świeżo mielonym pieprzem, mozna posypac dodatkowo serem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
risotto alla birra
Top
Bottom