Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Risotto cytrynowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1365554" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Risotto cytrynowe</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]78278[/ATTACH]</p><p></p><p>1 cebula </p><p>2 Łyżki oliwy</p><p>3 ząbki czosnku</p><p>200 g ryżu do risotta</p><p>150 ml wytrawnego białego wina</p><p>1 l rosołu</p><p>1 cytryna</p><p>sól i pieprz</p><p>30 g masła i Parmezanu</p><p>pęczek pietruszki</p><p></p><p>1.Na oleju smażymy pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Dodajemy ryż. Dobrze podgrzewamy i wlewamy wino. Zmniejszamy ogień i kiedy ryż wchłonie wino dodajemy stopniowo (po 200ml) rosołu. Ciągle mieszamy.</p><p>2.Kiedy ryż jest kleisty dodajemy startą skórkę z cytryny oraz solimy i pieprzymy. Następnie dodajemy masło i starty ser. Dusimy następne 5 minut. Na koniec dodajemy pokrojoną w drobne kawałku cytrynę i posiekaną pietruszkę.</p><p>3. Podajemy albo z rybą albo z kurczakiem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1365554, member: 140"] [SIZE=14][B]Risotto cytrynowe[/B][/SIZE] [ATTACH=full]78278[/ATTACH] 1 cebula 2 Łyżki oliwy 3 ząbki czosnku 200 g ryżu do risotta 150 ml wytrawnego białego wina 1 l rosołu 1 cytryna sól i pieprz 30 g masła i Parmezanu pęczek pietruszki 1.Na oleju smażymy pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Dodajemy ryż. Dobrze podgrzewamy i wlewamy wino. Zmniejszamy ogień i kiedy ryż wchłonie wino dodajemy stopniowo (po 200ml) rosołu. Ciągle mieszamy. 2.Kiedy ryż jest kleisty dodajemy startą skórkę z cytryny oraz solimy i pieprzymy. Następnie dodajemy masło i starty ser. Dusimy następne 5 minut. Na koniec dodajemy pokrojoną w drobne kawałku cytrynę i posiekaną pietruszkę. 3. Podajemy albo z rybą albo z kurczakiem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Risotto cytrynowe
Top
Bottom