Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Risotto gruszkowe z serem taleggio
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 537449" data-attributes="member: 52"><p>RISOTTO GRUSZKOWE Z SEREM TALEGGIO</p><p></p><p>[ATTACH=full]14114[/ATTACH] </p><p></p><p>Bylo pytanie o ser taleggio, wiec wstawiam przepis na risotto. </p><p>Gruszki &quot;abate&quot; mozna zastapic innymi malo slodkimi. Polaczenie smakow gruszek i sera jest bardzo ciekawe, wiec mozna probowac inne zestawienia.</p><p></p><p>Przepis: Hotel Demidoff, Pratolino / Florencja /</p><p></p><p>480 g ryzu Carnaroli</p><p>200 g sera taleggio</p><p>2 gruszki &#8220;abate&#8221; / malo slodkie /</p><p>50 g masla</p><p>50 g startego sera parmigiano reggiano</p><p>1 mala biala cebula</p><p>2 litry bulionu warzywnego</p><p>120 ml bialego wina</p><p>- w szerokim niskim garnku stopic polowe masla, dodac posiekana cebule, </p><p>zeszklic</p><p>- dodac ryz, krotko zeszklic, skropic winem i odczekac az calkowicie </p><p>odparuje / na srednioslinym ogniu /</p><p>- zmniejszyc ogien i dodawac goracy bulion po trochu / ryz nie powinien </p><p>plywac, a i mieszac tez nalezy jak najrzadziej /</p><p>- mniej wiecej w polowie gotowania ryzu dodac ser taleggio i gruszke / </p><p>pokrojone w kostke / </p><p>- po zdjeciu z ognia dodac reste masla i ser parmigiano</p><p></p><p>Zdjecie jest zwariowane, ale chcialam mu dodac troche koloru.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 537449, member: 52"] RISOTTO GRUSZKOWE Z SEREM TALEGGIO [ATTACH=full]14114[/ATTACH] Bylo pytanie o ser taleggio, wiec wstawiam przepis na risotto. Gruszki "abate" mozna zastapic innymi malo slodkimi. Polaczenie smakow gruszek i sera jest bardzo ciekawe, wiec mozna probowac inne zestawienia. Przepis: Hotel Demidoff, Pratolino / Florencja / 480 g ryzu Carnaroli 200 g sera taleggio 2 gruszki “abate” / malo slodkie / 50 g masla 50 g startego sera parmigiano reggiano 1 mala biala cebula 2 litry bulionu warzywnego 120 ml bialego wina - w szerokim niskim garnku stopic polowe masla, dodac posiekana cebule, zeszklic - dodac ryz, krotko zeszklic, skropic winem i odczekac az calkowicie odparuje / na srednioslinym ogniu / - zmniejszyc ogien i dodawac goracy bulion po trochu / ryz nie powinien plywac, a i mieszac tez nalezy jak najrzadziej / - mniej wiecej w polowie gotowania ryzu dodac ser taleggio i gruszke / pokrojone w kostke / - po zdjeciu z ognia dodac reste masla i ser parmigiano Zdjecie jest zwariowane, ale chcialam mu dodac troche koloru. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Risotto gruszkowe z serem taleggio
Top
Bottom