Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Risotto prowansalskie z ziołami i czosnkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 200434" data-attributes="member: 49"><p><strong>Risotto prowansalskie z ziołami i czosnkiem</strong></p><p></p><p>320 g ryżu</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>1 cebula</p><p>5 łyżek oleju</p><p>3 szklanki bulionu jarzynowego</p><p>szczypta szafranu lub kurkumy</p><p>pieprz</p><p>1/2 łyżeczki ziół prowansalskich</p><p>2 łyżki posiekanej zieleniny </p><p></p><p>Czosnek i cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju. Wsypać ryż, smażyć, mieszając, przez 3-4 min. Wlać 2 szklanki gorącego bulionu, dodać przyprawy. Przykryć, gotować 40 min podlewając bulionem. Odstawić na 5 min. Dodać zieleninę i ser, wymieszać.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 200434, member: 49"] [B]Risotto prowansalskie z ziołami i czosnkiem[/B] 320 g ryżu 2 ząbki czosnku 1 cebula 5 łyżek oleju 3 szklanki bulionu jarzynowego szczypta szafranu lub kurkumy pieprz 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 2 łyżki posiekanej zieleniny Czosnek i cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju. Wsypać ryż, smażyć, mieszając, przez 3-4 min. Wlać 2 szklanki gorącego bulionu, dodać przyprawy. Przykryć, gotować 40 min podlewając bulionem. Odstawić na 5 min. Dodać zieleninę i ser, wymieszać. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Risotto prowansalskie z ziołami i czosnkiem
Top
Bottom