Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Risotto z bakłażanem i cukinią
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1366456" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Risotto z bakłażanem i cukinią</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]78318[/ATTACH]</p><p></p><p>1 cebula</p><p>3 łyżki oliwy</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>1 mały bakłażan (200g)</p><p>200 g ryżo do risotta</p><p>150 ml wytrawnego białego wina</p><p>1 l rosołu</p><p>1 cukinia (200g)</p><p>30 g masła i parmezanu</p><p>sól i pieprz</p><p>sok z cytryny</p><p></p><p>1.Na centymetrową kostkę kroimy bakłażan i cukinię. Bakłażana skrapiamy sokiem z cytryny.</p><p>2.Na oleju smażymy pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Dodajemy ryż. Dobrze podgrzewamy i wlewamy wino oraz wsypujemy bakłażana. Zmniejszamy ogień i kiedy ryż wchłonie wino dodajemy stopniowo ( po 200 ml) rosołu. Ciągle mieszamy.</p><p>3.Kiedy ryż jest kleisty dodajemy cukinię oraz sól i pieprz. Następnie dodajemy masło i ser. Dusimy następne 5 minut.</p><p>4. Jak mamy to dekorujemy posiekaną bazylią lub od biedy pietruszką.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1366456, member: 140"] [SIZE=14][B]Risotto z bakłażanem i cukinią[/B][/SIZE] [ATTACH=full]78318[/ATTACH] 1 cebula 3 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 1 mały bakłażan (200g) 200 g ryżo do risotta 150 ml wytrawnego białego wina 1 l rosołu 1 cukinia (200g) 30 g masła i parmezanu sól i pieprz sok z cytryny 1.Na centymetrową kostkę kroimy bakłażan i cukinię. Bakłażana skrapiamy sokiem z cytryny. 2.Na oleju smażymy pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Dodajemy ryż. Dobrze podgrzewamy i wlewamy wino oraz wsypujemy bakłażana. Zmniejszamy ogień i kiedy ryż wchłonie wino dodajemy stopniowo ( po 200 ml) rosołu. Ciągle mieszamy. 3.Kiedy ryż jest kleisty dodajemy cukinię oraz sól i pieprz. Następnie dodajemy masło i ser. Dusimy następne 5 minut. 4. Jak mamy to dekorujemy posiekaną bazylią lub od biedy pietruszką. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Risotto z bakłażanem i cukinią
Top
Bottom