Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Risotto z bakłażanem i cukinią
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1367491" data-attributes="member: 140"><p>Risotta myślę, że można podzielić na te, które stanowią samodzielne danie (risotto z grzybkami ) i te które są dodatkami do jakichś konkretnych dań. Te jest takie akuratnie pod kurczaka. Bakłażan prawie zawsze jest goryczkawy (skórka) , więc ta goryczka przenosi się na smak całej potrawy, ale sama specyfika (kleistość ryżu) risotta sprawia , że ta goryczka jakby istniała na drugim planie. </p><p>Co do wina to musi być wytrawne . Można dodać Ryzlinga , ale świat się nie zawali jeśli dodamy wytrawne białe wino z kartonu za 1,5 (euro)</p><p></p><p>Osobiście smakuje mi wybornie, bo jest to nowy smak jaki można uzyskać z poczciwego risotta. Coś niepowtarzalnego, a to na pewno warte jest wypróbowania.</p><p></p><p>A żeby wszystko było jasne to przepis jest tutaj <a href="http://www.wdr.de/tv/martina_moritz/sendungsbeitraege/2012/0616/00_risotto.jsp" target="_blank">http://www.wdr.de/tv/martina_moritz/sendun.../00_risotto.jsp</a> gdzieś od 22 minuty programu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1367491, member: 140"] Risotta myślę, że można podzielić na te, które stanowią samodzielne danie (risotto z grzybkami ) i te które są dodatkami do jakichś konkretnych dań. Te jest takie akuratnie pod kurczaka. Bakłażan prawie zawsze jest goryczkawy (skórka) , więc ta goryczka przenosi się na smak całej potrawy, ale sama specyfika (kleistość ryżu) risotta sprawia , że ta goryczka jakby istniała na drugim planie. Co do wina to musi być wytrawne . Można dodać Ryzlinga , ale świat się nie zawali jeśli dodamy wytrawne białe wino z kartonu za 1,5 (euro) Osobiście smakuje mi wybornie, bo jest to nowy smak jaki można uzyskać z poczciwego risotta. Coś niepowtarzalnego, a to na pewno warte jest wypróbowania. A żeby wszystko było jasne to przepis jest tutaj [URL="http://www.wdr.de/tv/martina_moritz/sendungsbeitraege/2012/0616/00_risotto.jsp"]http://www.wdr.de/tv/martina_moritz/sendun.../00_risotto.jsp[/URL] gdzieś od 22 minuty programu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Risotto z bakłażanem i cukinią
Top
Bottom