Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Risotto z dynią i kiełbasą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1617754" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Risotto z dynią i kiełbasą</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]95717[/ATTACH]</p><p></p><p>200 g surowej grubo zmielonej kiełbasy</p><p>Łyżka zmielonego kminku</p><p>Jedna papryczka chili</p><p>600 g dyni</p><p>Duża cebula</p><p>Łyżka oregano</p><p>200 ml czerwonego wina</p><p>300 g ryżu do risotta</p><p>600 ml rosołu</p><p>Mała główka radicchio</p><p>200 g mozzarella</p><p></p><p>1.Kiełbaski siekamy byle jak ze skórą i podsmażamy na minimalnej ilości oleju. Dodajemy kminek i pokrojoną chili.</p><p>2.Dynię obieramy, kroimy w kostkę (2 cm). Cebulę obieramy i drobno siekamy. Dynię i cebulę wraz z oregano dodajemy do kiełbasy. Przykrywamy i dusimy ok. 10 minut ( w zależności do rodzaju dyni).</p><p>3.Dodajemy ryż i wino (czerwone) , mieszamy. Po wchłonięciu płynu dolewamy rosołu. </p><p>4.Kiedy ryż jest kleisty dodajemy pokrojony w paski radicchio , a po chwili kawałki porwanej mozzarelli. Mieszamy i podajemy.</p><p></p><p>Przepis z programu Jamiego Olivera Superfood for Family.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1617754, member: 140"] [SIZE=14][B]Risotto z dynią i kiełbasą[/B][/SIZE] [ATTACH=full]95717[/ATTACH] 200 g surowej grubo zmielonej kiełbasy Łyżka zmielonego kminku Jedna papryczka chili 600 g dyni Duża cebula Łyżka oregano 200 ml czerwonego wina 300 g ryżu do risotta 600 ml rosołu Mała główka radicchio 200 g mozzarella 1.Kiełbaski siekamy byle jak ze skórą i podsmażamy na minimalnej ilości oleju. Dodajemy kminek i pokrojoną chili. 2.Dynię obieramy, kroimy w kostkę (2 cm). Cebulę obieramy i drobno siekamy. Dynię i cebulę wraz z oregano dodajemy do kiełbasy. Przykrywamy i dusimy ok. 10 minut ( w zależności do rodzaju dyni). 3.Dodajemy ryż i wino (czerwone) , mieszamy. Po wchłonięciu płynu dolewamy rosołu. 4.Kiedy ryż jest kleisty dodajemy pokrojony w paski radicchio , a po chwili kawałki porwanej mozzarelli. Mieszamy i podajemy. Przepis z programu Jamiego Olivera Superfood for Family. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Risotto z dynią i kiełbasą
Top
Bottom