Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Risotto z kukurydzą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 673143" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Risotto z kukurydzą </strong></p><p></p><p>Przepis pochodzi z <strong>Izbushki: </strong></p><p><a href="http://www.izbushka.com/forum/showthread.php?t=325&page=17" target="_blank">http://www.izbushka.com/forum/showthread.p...325&page=17</a> </p><p></p><p></p><p><strong>Składniki: </strong></p><p></p><p>3 i 3/4 szkl. warzywnego lub drobiowego bulionu </p><p>4 ząbki czosnku drobniutko posiekanego </p><p>1 szklanka ryżu arborio </p><p>3 szklanki mrożonej kukurydzy </p><p>1/2 szklanki tartej mozzarelli </p><p>1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki </p><p></p><p><strong>Wykonanie: </strong></p><p>Zagotować w rondlu o grubym dnie 1/3 szklanki bulionu, dodać czosnek, gotować przez 1 minutę, cały czas mieszając. Dodać ryż i kukurydzę, gotować mieszając przez 1 minutę. Wlać pozostały bulion, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ognień i gotować bez pokrywki około 20 -25 minut, co jakiś czas mieszając. Zdjąć z ognia. Dołożyć ser i pietruszkę, wymieszać i podawać do stołu. </p><p> </p><p>[ATTACH=full]23205[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 673143, member: 1024"] [B]Risotto z kukurydzą [/B] Przepis pochodzi z [B]Izbushki: [/B] [URL="http://www.izbushka.com/forum/showthread.php?t=325&page=17"]http://www.izbushka.com/forum/showthread.p...325&page=17[/URL] [B]Składniki: [/B] 3 i 3/4 szkl. warzywnego lub drobiowego bulionu 4 ząbki czosnku drobniutko posiekanego 1 szklanka ryżu arborio 3 szklanki mrożonej kukurydzy 1/2 szklanki tartej mozzarelli 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki [B]Wykonanie: [/B] Zagotować w rondlu o grubym dnie 1/3 szklanki bulionu, dodać czosnek, gotować przez 1 minutę, cały czas mieszając. Dodać ryż i kukurydzę, gotować mieszając przez 1 minutę. Wlać pozostały bulion, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ognień i gotować bez pokrywki około 20 -25 minut, co jakiś czas mieszając. Zdjąć z ognia. Dołożyć ser i pietruszkę, wymieszać i podawać do stołu. [ATTACH=full]23205[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Risotto z kukurydzą
Top
Bottom