Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Risotto z kurczakiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Wlodek1955" data-source="post: 1517185" data-attributes="member: 52944"><p>składniki:</p><p></p><p> 2 udka z kurczaka</p><p> 300g ryżu do rissotta uzyłem Arborio</p><p> 2 średnie cebule</p><p> 3 szklanki bulionu</p><p> 100 gram wina</p><p> oliwa </p><p> kawałek masła</p><p> 1 marchewka</p><p> 1 pietruszka</p><p> kawałek selerra</p><p> fasolka szparagowa </p><p> brokuły</p><p> sól</p><p> pieprz</p><p> sos sojowy</p><p> słodka papryka</p><p></p><p>Mięso - udka kurczaka umyć, pokroić na niewielkie kawałki. Posypać solą, pieprzem, słodką papryką oraz ciemnym sosem sojowym z oliwą. Wymieszać i dodstawić na chwilkę do lodówki.</p><p>Z resztek kostek i to co pozostało na nich ugotować z warzywami ok 1 litra. </p><p></p><p> Obrać cebulę, drobno posiekać i zeszklić na patelni z olejem. Dodać odrobinę soli i pieprzu. Ryż starannie opłukać, dodać do smażącej się cebuli , po kilku minutach podlać winem. Gdy wino wyparuje podlawać przygotowanym wywarem z kurczaka. Co chwilę mieszamy dolewając wywar. Dusić aż ryż wchłonie cały płyn ok 20 minut na wolnym ogniu.</p><p></p><p>W natępnym naczyniu - patelni smażymy na małym ogniu kurczaka z odrobiną masła. Gdy nam się usmaży zdejmujemy z patelni.</p><p></p><p>Warzywa marchewkę, pietruszkę , selera obieramy i kroimy drobno w plasterki. Pokrojone przelewamy wrzątkiem wraz z fasolką i brokułem. Smażymy kilka minut na patelni z oliwą i masłem.</p><p>Ryż mamy gotowy, nakładamy kurczaka i warzywa. </p><p>Smacznego ...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Wlodek1955, post: 1517185, member: 52944"] składniki: 2 udka z kurczaka 300g ryżu do rissotta uzyłem Arborio 2 średnie cebule 3 szklanki bulionu 100 gram wina oliwa kawałek masła 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selerra fasolka szparagowa brokuły sól pieprz sos sojowy słodka papryka Mięso - udka kurczaka umyć, pokroić na niewielkie kawałki. Posypać solą, pieprzem, słodką papryką oraz ciemnym sosem sojowym z oliwą. Wymieszać i dodstawić na chwilkę do lodówki. Z resztek kostek i to co pozostało na nich ugotować z warzywami ok 1 litra. Obrać cebulę, drobno posiekać i zeszklić na patelni z olejem. Dodać odrobinę soli i pieprzu. Ryż starannie opłukać, dodać do smażącej się cebuli , po kilku minutach podlać winem. Gdy wino wyparuje podlawać przygotowanym wywarem z kurczaka. Co chwilę mieszamy dolewając wywar. Dusić aż ryż wchłonie cały płyn ok 20 minut na wolnym ogniu. W natępnym naczyniu - patelni smażymy na małym ogniu kurczaka z odrobiną masła. Gdy nam się usmaży zdejmujemy z patelni. Warzywa marchewkę, pietruszkę , selera obieramy i kroimy drobno w plasterki. Pokrojone przelewamy wrzątkiem wraz z fasolką i brokułem. Smażymy kilka minut na patelni z oliwą i masłem. Ryż mamy gotowy, nakładamy kurczaka i warzywa. Smacznego ... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Risotto z kurczakiem
Top
Bottom