Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Risotto z pieczarkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1523901" data-attributes="member: 1142"><p>W kwiestii wina w risotto - aczkolwiek jego brak nie jest pogwalceniem zadnego regulamiu, nie, to jednak wydaje mi sie, ze jego uzycie ma swoja racje. Otoz jak wiadomo ryz, nawet ten najlepszy na risotto, to nadal ryz - o malo zdecydowanym smaku i plaskim, ze tak powiem posmaku. Dodanie zatem wina powoduje, ze ryz nabiera smaku, a cale danie odrobine kwasnosci. Alkohol z wina, jak rowniez wiadomo, wyparowuje w trakcie obrobki termicznej i to co po nim pozostaje to aromat, smak, wyrazistosc. Gdy do tego wszystkiego ugotujemy risotto w przednim rosole wtedy uzyskamy danie warte zachodu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1523901, member: 1142"] W kwiestii wina w risotto - aczkolwiek jego brak nie jest pogwalceniem zadnego regulamiu, nie, to jednak wydaje mi sie, ze jego uzycie ma swoja racje. Otoz jak wiadomo ryz, nawet ten najlepszy na risotto, to nadal ryz - o malo zdecydowanym smaku i plaskim, ze tak powiem posmaku. Dodanie zatem wina powoduje, ze ryz nabiera smaku, a cale danie odrobine kwasnosci. Alkohol z wina, jak rowniez wiadomo, wyparowuje w trakcie obrobki termicznej i to co po nim pozostaje to aromat, smak, wyrazistosc. Gdy do tego wszystkiego ugotujemy risotto w przednim rosole wtedy uzyskamy danie warte zachodu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Risotto z pieczarkami
Top
Bottom