Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Risotto z pomidorami z pieczarkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mysz" data-source="post: 971890" data-attributes="member: 1843"><p>4 średnie pomidory</p><p>1 litr bulionu warzywnego</p><p>8-10 średniej wielkości pieczarek</p><p>ok 10 pomidorów suszonych z oleju</p><p>szklanka ryżu arborio</p><p>sól</p><p>pieprz</p><p>bazylia suszona</p><p>oregano suszone</p><p>świeże listki bazylii</p><p></p><p>Pomidory naciąć, sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórkę, pokroić na ósemki. Podsmażyć na patelni, jak trochę puszczą sok dodać ryż, podsmażone wcześniej pieczarki (chyba że ktoś woli świeże ale ich smak nie będzie tak wyrazisty) i częśc bulionu. Wymieszać, poddusić aż cały płyn wyparuje, dolać bulionu, znowu poddusić, kiedy ryż już będzie miękki dodać pokrojone drobno suszone pomidory, posiekane listki bazylii i przyprawy. Doprawić do smaku jak kto lubi. </p><p>Risotto jest gotowe kiedy bulion odparuje. </p><p></p><p>Zdjęcia następnym razem, chociaż jak przystało na risotto nie należy do fotogenicznych.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mysz, post: 971890, member: 1843"] 4 średnie pomidory 1 litr bulionu warzywnego 8-10 średniej wielkości pieczarek ok 10 pomidorów suszonych z oleju szklanka ryżu arborio sól pieprz bazylia suszona oregano suszone świeże listki bazylii Pomidory naciąć, sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórkę, pokroić na ósemki. Podsmażyć na patelni, jak trochę puszczą sok dodać ryż, podsmażone wcześniej pieczarki (chyba że ktoś woli świeże ale ich smak nie będzie tak wyrazisty) i częśc bulionu. Wymieszać, poddusić aż cały płyn wyparuje, dolać bulionu, znowu poddusić, kiedy ryż już będzie miękki dodać pokrojone drobno suszone pomidory, posiekane listki bazylii i przyprawy. Doprawić do smaku jak kto lubi. Risotto jest gotowe kiedy bulion odparuje. Zdjęcia następnym razem, chociaż jak przystało na risotto nie należy do fotogenicznych. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Risotto z pomidorami z pieczarkami
Top
Bottom