Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Risotto z quinoa z grzybami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bea73" data-source="post: 531171" data-attributes="member: 4174"><p><strong>Risotto z quinoa z grzybami</strong></p><p><u>dla 4 osob :</u></p><p>130g quinoa</p><p>kieliszek bialego (wytrawnego) wina</p><p>1 cebula</p><p>szklanka bulionu warzywnego (lub rosolku, jesli akurat mamy )</p><p>ok. 100g grzybkow (pieczarek lub innych)</p><p>oliwa z oliwek</p><p>sol, pieprz</p><p></p><p>Cebule obrac i pokroic ; podsmazyc / zeszklic w 1 lyzce oliwy ; przelozyc do osobnego naczynka.</p><p>W pozostalej ze smazenia cebuli oliwie poddusic grzybki pokrojone w plasterki ; nastepnie rowniez przelozyc do osobnego naczynka.</p><p>Nadal na tej samej patelni wymieszac quinoa z posmazona cebulka, zalac winem. Gotowac na delikatnym ogniu az wino calkiem wyparuje, nastepnie wlac cieply bulion ; przykryc i gotowac ok. 10 min.</p><p>Na koniec dodac grzybki, delikatnie wymieszac, doprawic, przykryc i odstawic na ok. 5 min do &quot;przegryzienia&quot; (ja zostawiam na cieplej kuchence) ;</p><p>Ja zawsze dodaje tez wczesniej jakas zieleninke, typu natka pietruszki czy kolendra czy koperek, lub jakas mieszanke suszonych ziol do warzyw / salatek</p><p>To &quot;inne&quot; risotto jest naprawde pyszne, polecam!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bea73, post: 531171, member: 4174"] [B]Risotto z quinoa z grzybami[/B] [U]dla 4 osob :[/U] 130g quinoa kieliszek bialego (wytrawnego) wina 1 cebula szklanka bulionu warzywnego (lub rosolku, jesli akurat mamy ) ok. 100g grzybkow (pieczarek lub innych) oliwa z oliwek sol, pieprz Cebule obrac i pokroic ; podsmazyc / zeszklic w 1 lyzce oliwy ; przelozyc do osobnego naczynka. W pozostalej ze smazenia cebuli oliwie poddusic grzybki pokrojone w plasterki ; nastepnie rowniez przelozyc do osobnego naczynka. Nadal na tej samej patelni wymieszac quinoa z posmazona cebulka, zalac winem. Gotowac na delikatnym ogniu az wino calkiem wyparuje, nastepnie wlac cieply bulion ; przykryc i gotowac ok. 10 min. Na koniec dodac grzybki, delikatnie wymieszac, doprawic, przykryc i odstawic na ok. 5 min do "przegryzienia" (ja zostawiam na cieplej kuchence) ; Ja zawsze dodaje tez wczesniej jakas zieleninke, typu natka pietruszki czy kolendra czy koperek, lub jakas mieszanke suszonych ziol do warzyw / salatek To "inne" risotto jest naprawde pyszne, polecam!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Risotto z quinoa z grzybami
Top
Bottom