Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Risotto z wędzonym łososiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1565332" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Risotto z wędzonym łososiem</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]91937[/ATTACH]</p><p></p><p>Składniki:</p><p></p><p> 5 szklanek bulionu rybnego, drobiowego lub mieszanka rybnego i drobiowego</p><p> 4 łyżki masła</p><p> 1 łyżka oliwy z oliwek</p><p> 2 posiekane szalotki</p><p> 1 i 1/2 szklanki ryżu Arborio</p><p> 1/2 szklanki wytrawnego białego wina</p><p> 250 g lekko wędzonego łososia, pokrojonego</p><p> 1/2 szklanki startego parmezanu</p><p> 2 żółtka</p><p> kawałki cytryny</p><p></p><p>Sposób przygotowania:</p><p></p><p> 1. Zagotuj bulion w garnku. Rozgrzej masło i oliwę na patelni, dodaj szalotkę i smaż kilka minut do miękkości.</p><p> 2. Dodaj ryż i mieszaj drewnianą łyżką aż wszystkie ziarenka pokryją się tłuszczem. Dodaj wino i mieszaj aż ryż je wsiąknie.</p><p> 3.Dodawaj bulion po połowie szklanki, mieszając aż ryż całkowicie go wsiąknie. Dopiero wtedy wlewaj kolejne pół szklanki bulionu aż do wyczerpania całego bulionu. Po 15-18 minutach ryż powinien być al dente.</p><p> 4. Dodaj resztę masła, łososia, cebulę, parmezan i żółtka szybko mieszając, aby składniki dobrze się połączyły.</p><p> 5. Podawaj natychmiast z kawałkami cytryny.</p><p></p><p>Ps Przepis z małymi zmianami pochodzi z : <a href="http://blog.wojnanasmaki.pl/1297,premiera-buddy-valastro-gotuje-kraby-ala-park-casino-nadziewane-baklazany-risotto-z-wedzonym-lososiem-i-czekoladowy-mus-odc-32/" target="_blank">http://blog.wojnanasmaki.pl/1297,premiera-...owy-mus-odc-32/</a></p><p></p><p>Wersję filmową w języku niemieckim można jeszcze zobaczyć : <a href="http://www.tlc.de/sendungen/kitchen-boss/videos/#3677163837001" target="_blank">http://www.tlc.de/sendungen/kitchen-boss/v.../#3677163837001</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1565332, member: 140"] [SIZE=14][B]Risotto z wędzonym łososiem[/B][/SIZE] [ATTACH=full]91937[/ATTACH] Składniki: 5 szklanek bulionu rybnego, drobiowego lub mieszanka rybnego i drobiowego 4 łyżki masła 1 łyżka oliwy z oliwek 2 posiekane szalotki 1 i 1/2 szklanki ryżu Arborio 1/2 szklanki wytrawnego białego wina 250 g lekko wędzonego łososia, pokrojonego 1/2 szklanki startego parmezanu 2 żółtka kawałki cytryny Sposób przygotowania: 1. Zagotuj bulion w garnku. Rozgrzej masło i oliwę na patelni, dodaj szalotkę i smaż kilka minut do miękkości. 2. Dodaj ryż i mieszaj drewnianą łyżką aż wszystkie ziarenka pokryją się tłuszczem. Dodaj wino i mieszaj aż ryż je wsiąknie. 3.Dodawaj bulion po połowie szklanki, mieszając aż ryż całkowicie go wsiąknie. Dopiero wtedy wlewaj kolejne pół szklanki bulionu aż do wyczerpania całego bulionu. Po 15-18 minutach ryż powinien być al dente. 4. Dodaj resztę masła, łososia, cebulę, parmezan i żółtka szybko mieszając, aby składniki dobrze się połączyły. 5. Podawaj natychmiast z kawałkami cytryny. Ps Przepis z małymi zmianami pochodzi z : [URL="http://blog.wojnanasmaki.pl/1297,premiera-buddy-valastro-gotuje-kraby-ala-park-casino-nadziewane-baklazany-risotto-z-wedzonym-lososiem-i-czekoladowy-mus-odc-32/"]http://blog.wojnanasmaki.pl/1297,premiera-...owy-mus-odc-32/[/URL] Wersję filmową w języku niemieckim można jeszcze zobaczyć : [URL="http://www.tlc.de/sendungen/kitchen-boss/videos/#3677163837001"]http://www.tlc.de/sendungen/kitchen-boss/v.../#3677163837001[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Risotto z wędzonym łososiem
Top
Bottom