Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Risotto
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 1517556" data-attributes="member: 2354"><p>Wloska typowa potrawa: risotto jest nie do konca zrozumiana w Polsce, przynajmniej nie przez wszystkich. Risotto to kleisty ryz z roznymi dodatkami dodawanymi w czasie gotowania specjalnego gatunku ryzu. Risotto powinno byc kleiste o konsystencji gestej owsianki a nie takie, aby ziarnka byly osobno. Do risotto uzywa sie specjalnych gatunkow ryzu bogatych w skrobie, ktorych pod zadnym pozorem sie nie plucze, wlasnie poto, aby uzyskac odpowiednia konsystencje. Jednym z kilku gatunkow do risotto jest ryz arborio.</p><p>Wiecej wskazowek w tym tmacie mozna uzyskac na Google pod haslem: &quot;jak zrobic rizotto&quot; i warto poczytac tematy w tym hasle :</p><p></p><p><a href="http://kalejdoskoprenaty.blogspot.com/2012/10/jak-zrobic-prawdziwe-woskie-risotto.html" target="_blank">http://kalejdoskoprenaty.blogspot.com/2012...ie-risotto.html</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 1517556, member: 2354"] Wloska typowa potrawa: risotto jest nie do konca zrozumiana w Polsce, przynajmniej nie przez wszystkich. Risotto to kleisty ryz z roznymi dodatkami dodawanymi w czasie gotowania specjalnego gatunku ryzu. Risotto powinno byc kleiste o konsystencji gestej owsianki a nie takie, aby ziarnka byly osobno. Do risotto uzywa sie specjalnych gatunkow ryzu bogatych w skrobie, ktorych pod zadnym pozorem sie nie plucze, wlasnie poto, aby uzyskac odpowiednia konsystencje. Jednym z kilku gatunkow do risotto jest ryz arborio. Wiecej wskazowek w tym tmacie mozna uzyskac na Google pod haslem: "jak zrobic rizotto" i warto poczytac tematy w tym hasle : [URL="http://kalejdoskoprenaty.blogspot.com/2012/10/jak-zrobic-prawdziwe-woskie-risotto.html"]http://kalejdoskoprenaty.blogspot.com/2012...ie-risotto.html[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Risotto
Top
Bottom