- Paź 27, 2004
- 2,528
- 0
- 0
20 dag ryżu,
1 l mleka,
sól,
4 jajka,
15 dag cukru,
6 dag margaryny,
skórka cytrynowa,
rum,
rodzynki (około pół szklanki).
Rodzynki namoczyć w wodzie z rumem na jakiś czas. Ryż ugotować w mleku (trochę posolonym). Zostawić by wystygł, ostrożnie wmieszać do ryżu żołtka, cukier, margarynę, skórkę cytrynową, rodzynki (ocedzone) i na końcu bite białka.
Piec w piekarniku rozgrzanym na ok. 175 stopni.
Wyjąć kiedy powierzchnia placka ma ładny złoto-brązowy kolor.
1 l mleka,
sól,
4 jajka,
15 dag cukru,
6 dag margaryny,
skórka cytrynowa,
rum,
rodzynki (około pół szklanki).
Rodzynki namoczyć w wodzie z rumem na jakiś czas. Ryż ugotować w mleku (trochę posolonym). Zostawić by wystygł, ostrożnie wmieszać do ryżu żołtka, cukier, margarynę, skórkę cytrynową, rodzynki (ocedzone) i na końcu bite białka.
Piec w piekarniku rozgrzanym na ok. 175 stopni.
Wyjąć kiedy powierzchnia placka ma ładny złoto-brązowy kolor.
Ostatnią edycję dokonał moderator: