Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Rizev narastek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Simona" data-source="post: 185357" data-attributes="member: 137"><p>20 dag ryżu, </p><p>1 l mleka, </p><p>sól, </p><p>4 jajka, </p><p>15 dag cukru, </p><p>6 dag margaryny, </p><p>skórka cytrynowa, </p><p>rum, </p><p>rodzynki (około pół szklanki). </p><p></p><p>Rodzynki namoczyć w wodzie z rumem na jakiś czas. Ryż ugotować w mleku (trochę posolonym). Zostawić by wystygł, ostrożnie wmieszać do ryżu żołtka, cukier, margarynę, skórkę cytrynową, rodzynki (ocedzone) i na końcu bite białka. </p><p></p><p>Piec w piekarniku rozgrzanym na ok. 175 stopni. </p><p></p><p>Wyjąć kiedy powierzchnia placka ma ładny złoto-brązowy kolor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Simona, post: 185357, member: 137"] 20 dag ryżu, 1 l mleka, sól, 4 jajka, 15 dag cukru, 6 dag margaryny, skórka cytrynowa, rum, rodzynki (około pół szklanki). Rodzynki namoczyć w wodzie z rumem na jakiś czas. Ryż ugotować w mleku (trochę posolonym). Zostawić by wystygł, ostrożnie wmieszać do ryżu żołtka, cukier, margarynę, skórkę cytrynową, rodzynki (ocedzone) i na końcu bite białka. Piec w piekarniku rozgrzanym na ok. 175 stopni. Wyjąć kiedy powierzchnia placka ma ładny złoto-brązowy kolor. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Rizev narastek
Top
Bottom