Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Rodzynkowo-orzechowa surówka z selera
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Iwcia" data-source="post: 46382" data-attributes="member: 62"><p>Rodzynkowo – orzechowa surówka z selera</p><p>składniki</p><p>1 średni lub 1/2 dużego selera</p><p>100g rodzynek</p><p>100g orzeszków ziemnych</p><p>1 jabłko</p><p>kilka gałązek natki pietruszki</p><p>2 łyżki śmietany</p><p>2 łyżki majonezu</p><p>kilka kropel soku z cytryny</p><p>sól, cukier</p><p>sposób przygotowania</p><p>Seler zetrzeć na tarce o średnich oczkach na wiórki i skropić sokiem z cytryny. Ewentualnie można go sparzyć, choć nie jest to konieczne. Jeżeli nie parzymy selera, należy go odrobinę posolić, żeby zmiękł.</p><p>Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie. Orzeszki jeśli są solone, przepłukać wodą. Jabłko zetrzeć na tarce o drobnych oczkach wraz ze skórką, dodać do selera. Pietruszkę bardzo drobno posiekać. Dodać rodzynki i orzeszki. Śmietanę wymieszać z majonezem, szczyptą soli i cukru. Wymieszać z surówką. Smacznego!!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iwcia, post: 46382, member: 62"] Rodzynkowo – orzechowa surówka z selera składniki 1 średni lub 1/2 dużego selera 100g rodzynek 100g orzeszków ziemnych 1 jabłko kilka gałązek natki pietruszki 2 łyżki śmietany 2 łyżki majonezu kilka kropel soku z cytryny sól, cukier sposób przygotowania Seler zetrzeć na tarce o średnich oczkach na wiórki i skropić sokiem z cytryny. Ewentualnie można go sparzyć, choć nie jest to konieczne. Jeżeli nie parzymy selera, należy go odrobinę posolić, żeby zmiękł. Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie. Orzeszki jeśli są solone, przepłukać wodą. Jabłko zetrzeć na tarce o drobnych oczkach wraz ze skórką, dodać do selera. Pietruszkę bardzo drobno posiekać. Dodać rodzynki i orzeszki. Śmietanę wymieszać z majonezem, szczyptą soli i cukru. Wymieszać z surówką. Smacznego!!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Rodzynkowo-orzechowa surówka z selera
Top
Bottom