Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Rogaliki krucho-drozdzowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1593388" data-attributes="member: 1142"><p>Ponizsze sa z jablkowym nadzieniem, ale faszerowac mozna je dowolnie:</p><p></p><p><strong>3 1/2 szklanki maki pszennej</strong></p><p><strong>&#189; szklanki maki pszennej razowej</strong></p><p><strong>200g masła </strong></p><p><strong>3 jajka</strong></p><p><strong>1 szklanki kwaśnej śmietany </strong></p><p><strong>3 lyzeczki drozdzy instant</strong></p><p><strong>2 łyżki cukru</strong></p><p><strong>&#189; łyżeczki soli</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>2-3 duze jablka, obrane, pokrojone w mala kostke</strong></p><p><strong>1 lyzka soku z cytryny</strong></p><p><strong>cukier</strong></p><p><strong>cynamon (opcjonalnie)</strong></p><p></p><p>Jablka wymieszalam z cukrem i sokiem z cytryny, odstawilam (mozna tez dodac cynamon lub inne ulubione przyprawy).</p><p></p><p>Make przesialam z solą do miski, wsypalam drozdze i cukier. Wymieszalam i dodalam maslo. Dobrze posiekalam nozem, az powstaly grudki ciasta. Wtedy dodalam smietane, wymieszalam i wbilam jajka, znow wymieszalam. Ciasto wylozylam na stol i krotko zagniotlam. Zostawilam przykryte na 30 minut. Podzielilam na 4 czesci i kazda rozwalkowalam. Placki podzielilam na 8 czesci, na kazda czesc wykladalam lyzke nadzienia i zwijalam rogale. Pieklam 30 minut w 180C, po wyjeciu z pieca, obsypalam ciastka cukrem pudrem.</p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]93624[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1593388, member: 1142"] Ponizsze sa z jablkowym nadzieniem, ale faszerowac mozna je dowolnie: [B]3 1/2 szklanki maki pszennej ½ szklanki maki pszennej razowej 200g masła 3 jajka 1 szklanki kwaśnej śmietany 3 lyzeczki drozdzy instant 2 łyżki cukru ½ łyżeczki soli 2-3 duze jablka, obrane, pokrojone w mala kostke 1 lyzka soku z cytryny cukier cynamon (opcjonalnie)[/B] Jablka wymieszalam z cukrem i sokiem z cytryny, odstawilam (mozna tez dodac cynamon lub inne ulubione przyprawy). Make przesialam z solą do miski, wsypalam drozdze i cukier. Wymieszalam i dodalam maslo. Dobrze posiekalam nozem, az powstaly grudki ciasta. Wtedy dodalam smietane, wymieszalam i wbilam jajka, znow wymieszalam. Ciasto wylozylam na stol i krotko zagniotlam. Zostawilam przykryte na 30 minut. Podzielilam na 4 czesci i kazda rozwalkowalam. Placki podzielilam na 8 czesci, na kazda czesc wykladalam lyzke nadzienia i zwijalam rogale. Pieklam 30 minut w 180C, po wyjeciu z pieca, obsypalam ciastka cukrem pudrem. [ATTACH=full]93624[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Rogaliki krucho-drozdzowe
Top
Bottom