Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Rogaliki wielowarstwowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="owieczka" data-source="post: 1022937" data-attributes="member: 57"><p>Ja na to mówię marmolada, ale pewnie specjaliści powiedzą, że to zwykły dżem z antonówek.</p><p></p><p>Robię na oko. Antonówki obieram i bardzo niestarannie plasterkuje nożem. Na dno dużego szerokiego garnka wlewam odrobinę wody- 1cm warstwę. Wrzucam jabłka, wyciskam sok z cytryny około 2 łyzek na garnek 5litrowy i gotuje na bardzo małym ogniu- ja mam kuchenke elektryczna wiec ze skali 9 stopniowej na 3 nastawiam, mieszam, antonówki bardzo szybko się rozpadają, gdy już sie rozpadną dosypuję cukru, do smaku, tak jak mi odpowiada, mieszam, gotuje aż cukier się rozpuści, i już, przekładam do sloikow, zakrecam, odwracam i zapominam na 1 dzień, potem wynosze do spiżarki. Wychodzi gęsta, pyszna, kwaskowata marmoladka. Idealna właśnie do rogalików, na drożdżówki, żeby dać kleksy między kruszonką, można też na chleb na śniadanie, można też do szarlotki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="owieczka, post: 1022937, member: 57"] Ja na to mówię marmolada, ale pewnie specjaliści powiedzą, że to zwykły dżem z antonówek. Robię na oko. Antonówki obieram i bardzo niestarannie plasterkuje nożem. Na dno dużego szerokiego garnka wlewam odrobinę wody- 1cm warstwę. Wrzucam jabłka, wyciskam sok z cytryny około 2 łyzek na garnek 5litrowy i gotuje na bardzo małym ogniu- ja mam kuchenke elektryczna wiec ze skali 9 stopniowej na 3 nastawiam, mieszam, antonówki bardzo szybko się rozpadają, gdy już sie rozpadną dosypuję cukru, do smaku, tak jak mi odpowiada, mieszam, gotuje aż cukier się rozpuści, i już, przekładam do sloikow, zakrecam, odwracam i zapominam na 1 dzień, potem wynosze do spiżarki. Wychodzi gęsta, pyszna, kwaskowata marmoladka. Idealna właśnie do rogalików, na drożdżówki, żeby dać kleksy między kruszonką, można też na chleb na śniadanie, można też do szarlotki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Rogaliki wielowarstwowe
Top
Bottom