Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Rolada biszkoptowa z nadzieniem śmietankowo-truskawkowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Paulinka" data-source="post: 497208" data-attributes="member: 65"><p>składniki</p><p>ciasto</p><p>3 jajka</p><p>2/3 szkl. cukru pudru</p><p>3/4 szkl. mąki</p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p>nadzienie</p><p>250 g śmietanki kremówki</p><p>3 łyżki dżemu truskawkowego</p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Blaszkę wyłożyć pergaminem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem pudrem na kremowo. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do jajek. Ciasto wyłożyć na blaszkę i równomiernie rozsmarować. Włożyć do nagrzanego do 125 st. piekarnika i piec ok. 15 min. </p><p>Śmietankę ubić i dodać do niej dżem. Ciasto wyłożyć na ściereczkę posypaną cukrem, zdjąć pergamin, nałożyć krem i zwinąć je w rulon. Roladę posypać cukrem pudrem i pokroić w 1-cm plastry.</p><p></p><p>dodatkowe informacje</p><p>Najlepsza po kilkugodzinnym pobycie w lodówce.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Paulinka, post: 497208, member: 65"] składniki ciasto 3 jajka 2/3 szkl. cukru pudru 3/4 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia nadzienie 250 g śmietanki kremówki 3 łyżki dżemu truskawkowego sposób przygotowania Blaszkę wyłożyć pergaminem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem pudrem na kremowo. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do jajek. Ciasto wyłożyć na blaszkę i równomiernie rozsmarować. Włożyć do nagrzanego do 125 st. piekarnika i piec ok. 15 min. Śmietankę ubić i dodać do niej dżem. Ciasto wyłożyć na ściereczkę posypaną cukrem, zdjąć pergamin, nałożyć krem i zwinąć je w rulon. Roladę posypać cukrem pudrem i pokroić w 1-cm plastry. dodatkowe informacje Najlepsza po kilkugodzinnym pobycie w lodówce. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Rolada biszkoptowa z nadzieniem śmietankowo-truskawkowym
Top
Bottom