Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Rolada biszkoptowa ze wzorem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1668022" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 26px"><strong>Rolada biszkoptowa ze wzorem</strong></span></span><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">[ATTACH=full]99691[/ATTACH]</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"><u><em>Masa na wzorki</em></u></span></p><p> <span style="font-size: 26px">1 białko jajka</span></p><p> <span style="font-size: 26px">30 gramów cukru</span></p><p> <span style="font-size: 26px">30 g oleju</span></p><p> <span style="font-size: 26px">40 g mąki</span></p><p> <span style="font-size: 26px">barwnik spożywczy</span></p><p><span style="font-size: 26px"><u><em>Ciasto Biszkoptowe</em></u></span></p><p> <span style="font-size: 26px">4 jajka</span></p><p> <span style="font-size: 26px">4 łyżki gorącej wody</span></p><p> <span style="font-size: 26px">100 g cukru</span></p><p> <span style="font-size: 26px">60 g mąki</span></p><p> <span style="font-size: 26px">80 g skrobi kukurydzianej</span></p><p> <span style="font-size: 26px">łyżeczka proszku do pieczenia</span></p><p><span style="font-size: 26px"><u><em>Krem</em></u></span></p><p> <span style="font-size: 26px">100 g owoców</span></p><p> <span style="font-size: 26px">1 torebka żelatyny</span></p><p> <span style="font-size: 26px">200 g bitej śmietany</span></p><p> <span style="font-size: 26px">250 g chudego twarogu</span></p><p> <span style="font-size: 26px">50 g cukru pudru</span></p><p> <span style="font-size: 26px">1 łyżka cukru waniliowego</span></p><p> <span style="font-size: 26px">sok cytrynowy</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">1.Wszystkie składniki na masę na napisy mieszamy i wkładamy do małego rękawa cukierniczego.</span></p><p><span style="font-size: 26px">2.Na papierze do pieczenia miękkim ołówkiem rysujemy wzorki, lub napisy. Obracamy papier i za pomocą rękawa cukierniczego malujemy nasze wzorki. Napisy muszą być w lutrzanym odbiciu. Odkładamy do zamrażarki, albo na 5 godzin w chłodne miejsce. </span></p><p><span style="font-size: 26px">3.Jajka wymieszać z wodą do uzyskania pianki, posypać cukrem i mieszać do uzyskania kremowej bieli.</span></p><p><span style="font-size: 26px">Dodajemy mąkę, skrobię i proszek do pieczenia.</span></p><p><span style="font-size: 26px">4.Umieść na blasze papier z zastygłymi wzorami (lub użyj ramki do pieczenia).</span></p><p><span style="font-size: 26px">5.Ostrożnie rozłóż na nim biszkopt (najlepiej przechylając blachę) i piecz w temperaturze 185 ° C przez 10-15 minut (nie za ciemny).</span></p><p><span style="font-size: 26px">6.Wyjmij biszkopt, obróć i zawiń w ręcznik kuchenny wzorem na zewnątrz, pozwól mu całkowicie ostygnąć.</span></p><p><span style="font-size: 26px">7.Do owoców, dodajemy wodę (do ok. 150 ml) i podgrzewamy z żelatyną przez 2 minuty, studzimy.</span></p><p><span style="font-size: 26px">8.Ubij śmietanę na sztywno i wstaw do lodówki.</span></p><p><span style="font-size: 26px">9.Mieszamy twaróg, cukier puder, cukier waniliowy, sok z cytryny.</span></p><p><span style="font-size: 26px">10.Wymieszaj owoce z serem i następnie z bitą śmietaną. Odstaw by całkowicie zastygły ( kilka godzin).</span></p><p><span style="font-size: 26px">11.Biszkopt posmaruj kremem, zwiń i wstaw jeszcze raz do lodówki do lodówki.</span></p><p><span style="font-size: 26px">Następnie pokrój i podawaj.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Wskazówka</span></p><p><span style="font-size: 26px">Jeśli nie lubisz owoców, po prostu je zostaw. Możesz wtedy, jeśli chcesz, np. Rozłożyć mandarynki (z puszki) lub świeże owoce (truskawki, maliny itp.) na śmietanie i zawinąć z nimi. </span></p><p></p><p>Przepis pochodzi z <a href="https://www.youtube.com/watch?v=OF5pXbwwbNw&t=1s" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=OF5pXbwwbNw&t=1s</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1668022, member: 140"] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=14][B]Rolada biszkoptowa ze wzorem[/B][/SIZE][/FONT][SIZE=14] [ATTACH=full]99691[/ATTACH] [U][I]Masa na wzorki[/I][/U] 1 białko jajka 30 gramów cukru 30 g oleju 40 g mąki barwnik spożywczy [U][I]Ciasto Biszkoptowe[/I][/U] 4 jajka 4 łyżki gorącej wody 100 g cukru 60 g mąki 80 g skrobi kukurydzianej łyżeczka proszku do pieczenia [U][I]Krem[/I][/U] 100 g owoców 1 torebka żelatyny 200 g bitej śmietany 250 g chudego twarogu 50 g cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego sok cytrynowy 1.Wszystkie składniki na masę na napisy mieszamy i wkładamy do małego rękawa cukierniczego. 2.Na papierze do pieczenia miękkim ołówkiem rysujemy wzorki, lub napisy. Obracamy papier i za pomocą rękawa cukierniczego malujemy nasze wzorki. Napisy muszą być w lutrzanym odbiciu. Odkładamy do zamrażarki, albo na 5 godzin w chłodne miejsce. 3.Jajka wymieszać z wodą do uzyskania pianki, posypać cukrem i mieszać do uzyskania kremowej bieli. Dodajemy mąkę, skrobię i proszek do pieczenia. 4.Umieść na blasze papier z zastygłymi wzorami (lub użyj ramki do pieczenia). 5.Ostrożnie rozłóż na nim biszkopt (najlepiej przechylając blachę) i piecz w temperaturze 185 ° C przez 10-15 minut (nie za ciemny). 6.Wyjmij biszkopt, obróć i zawiń w ręcznik kuchenny wzorem na zewnątrz, pozwól mu całkowicie ostygnąć. 7.Do owoców, dodajemy wodę (do ok. 150 ml) i podgrzewamy z żelatyną przez 2 minuty, studzimy. 8.Ubij śmietanę na sztywno i wstaw do lodówki. 9.Mieszamy twaróg, cukier puder, cukier waniliowy, sok z cytryny. 10.Wymieszaj owoce z serem i następnie z bitą śmietaną. Odstaw by całkowicie zastygły ( kilka godzin). 11.Biszkopt posmaruj kremem, zwiń i wstaw jeszcze raz do lodówki do lodówki. Następnie pokrój i podawaj. Wskazówka Jeśli nie lubisz owoców, po prostu je zostaw. Możesz wtedy, jeśli chcesz, np. Rozłożyć mandarynki (z puszki) lub świeże owoce (truskawki, maliny itp.) na śmietanie i zawinąć z nimi. [/SIZE] Przepis pochodzi z [URL="https://www.youtube.com/watch?v=OF5pXbwwbNw&t=1s"]https://www.youtube.com/watch?v=OF5pXbwwbNw&t=1s[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Rolada biszkoptowa ze wzorem
Top
Bottom