Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Rolada czekoladowo-pomaranczowo-cynamonowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="melmire" data-source="post: 641248" data-attributes="member: 130"><p>Zrobiona!</p><p>oto uwagi post-produkcyjne</p><p></p><p>1. ciut ciut za bardzo ja przypieklam, i zamiast ladnie sie zwinac (a w kazdym razie tak jak mi sie wydaje ze zwijac sie powinna) miala pewne tendencje do kanciastosci</p><p></p><p>2.ciasto pieknie pachnie, i takoz smakuje. mysle ze mozna zamiast cynamonu dosypac lyzke przyprawy do piernika i je &quot;upierniczyc&quot;</p><p></p><p>3.krem jest genialny. Jest slodko-wytrawny (nie dorzuca sie do niego cukru, a ja robilam z czekolady najczarniejszej jaka udalo mi sie dostac). Konsystencje ma dosc solidna, musle ze doskonale nadawalby sie do przekladania tortu itp, bez wiekszego ryzyka oklapniecia. Dodatek pomaranczy czy czegos innego &quot;soczystego&quot;(np alkoholu?) jest nieodzowny, bo po godzinnym pobycie w lodowce jest bardzo gesty, praktycznie staly.</p><p></p><p>4 polewa jest bardzo w porzadku, latwa do zrobienia, doskonale sie rozsmarowuje, szybko zastyga i nie traci na kolorze</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="melmire, post: 641248, member: 130"] Zrobiona! oto uwagi post-produkcyjne 1. ciut ciut za bardzo ja przypieklam, i zamiast ladnie sie zwinac (a w kazdym razie tak jak mi sie wydaje ze zwijac sie powinna) miala pewne tendencje do kanciastosci 2.ciasto pieknie pachnie, i takoz smakuje. mysle ze mozna zamiast cynamonu dosypac lyzke przyprawy do piernika i je "upierniczyc" 3.krem jest genialny. Jest slodko-wytrawny (nie dorzuca sie do niego cukru, a ja robilam z czekolady najczarniejszej jaka udalo mi sie dostac). Konsystencje ma dosc solidna, musle ze doskonale nadawalby sie do przekladania tortu itp, bez wiekszego ryzyka oklapniecia. Dodatek pomaranczy czy czegos innego "soczystego"(np alkoholu?) jest nieodzowny, bo po godzinnym pobycie w lodowce jest bardzo gesty, praktycznie staly. 4 polewa jest bardzo w porzadku, latwa do zrobienia, doskonale sie rozsmarowuje, szybko zastyga i nie traci na kolorze [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Rolada czekoladowo-pomaranczowo-cynamonowa
Top
Bottom