Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Rolada z boczku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="moni20" data-source="post: 1197750" data-attributes="member: 6326"><p>Uwielbiam ja, jest wspaniala jako wedlina na chleb.</p><p></p><p></p><p>ok 1 kg boczku bez kosci (mniej lub bardziej tlusty zalezy od preferencji)</p><p>0,5 kg miesa mielonego najlepiej mieszanego</p><p></p><p></p><p>a robie dalej w dwoch wariantach ze sliwka i na ostro</p><p></p><p>I na ostro : </p><p></p><p> 1 lyzeczka chili(solidna)</p><p>sol, pieprz, </p><p>2 zabki czosnku przecisniete przez praske</p><p>i swiezy koperek (nie musi byc jesli ktos nie lubi)</p><p></p><p>II ze sliwka</p><p></p><p>100 g sliwek suszonych (moga takze byc morele)</p><p>sol, pieprz, czerwona papryka, majeranek</p><p></p><p></p><p>Boczek przeciac jak na rolade na trzy, przyprawic (w zaleznosci, ktory wariant wybieramy), Rolade wylozyc mielonym na koncu zostawiajac ok 3 cm wolnego miejsca, aby nam w trakcie pieczenia nic nie wylatywalo.</p><p></p><p>W przypadku tylko rolady ze sliwkami wykladamy je dopiero po rozlozeniu miesa mielonego. I na koncu rolujemy i obkrecamy nitka(trzyma lepiej fason). </p><p></p><p>Pieczemy ok 1,5h w 180'C</p><p></p><p>[ATTACH=full]68262[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="moni20, post: 1197750, member: 6326"] Uwielbiam ja, jest wspaniala jako wedlina na chleb. ok 1 kg boczku bez kosci (mniej lub bardziej tlusty zalezy od preferencji) 0,5 kg miesa mielonego najlepiej mieszanego a robie dalej w dwoch wariantach ze sliwka i na ostro I na ostro : 1 lyzeczka chili(solidna) sol, pieprz, 2 zabki czosnku przecisniete przez praske i swiezy koperek (nie musi byc jesli ktos nie lubi) II ze sliwka 100 g sliwek suszonych (moga takze byc morele) sol, pieprz, czerwona papryka, majeranek Boczek przeciac jak na rolade na trzy, przyprawic (w zaleznosci, ktory wariant wybieramy), Rolade wylozyc mielonym na koncu zostawiajac ok 3 cm wolnego miejsca, aby nam w trakcie pieczenia nic nie wylatywalo. W przypadku tylko rolady ze sliwkami wykladamy je dopiero po rozlozeniu miesa mielonego. I na koncu rolujemy i obkrecamy nitka(trzyma lepiej fason). Pieczemy ok 1,5h w 180'C [ATTACH=full]68262[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Rolada z boczku*
Top
Bottom