Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Rolada z mielonego mięsa*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 779756" data-attributes="member: 4258"><p>Taka odmiana, zwykłego mielonego.</p><p></p><p>Składniki:</p><p>* 500 g mięsa wieprzowego mielonego (tu mięso od szynki)</p><p>* 2 jajka</p><p>* 1 czerstwa bułka (wcześniej namoczona i odciśnięta)</p><p>* sól, pieprz, majeranek</p><p>* tarta bułka (do posypania)</p><p></p><p>Farsz:</p><p>* 1 średniej wielkości marchewka</p><p>* 1/2 strąka czerwonej papryki</p><p>* 1 duży por</p><p>* 200 g pieczarek</p><p>* sól, pieprz, zioła wg smaku ( u mnie prowansalskie)</p><p>* kilka łyżek oleju</p><p></p><p>Mięso mielone wyrobic bardzo dokładnie z jajkami, odciśniętą bułką i przyprawami. </p><p>Składniki farszu pokroic w kostkę i podsmażyc na oleju. Wystudzic.</p><p>Na papier do pieczenia posypac bułkę tartą (dośc solidnie). Na bułkę wyłożyc mięso mielone i delikatnie rozwałkowac na prostokąt.</p><p>Ułożyc zimny farsz, tak aby z jednego boku było więcej wolnego miejsca.</p><p></p><p>[ATTACH=full]35432[/ATTACH]</p><p></p><p>Pomagając sobie papierem, zwijamy roladę, starając się dośc mocno dociskac. Oba końce rolady zawijamy, aby farsz nie wyciekał.</p><p></p><p>[ATTACH=full]35433[/ATTACH]</p><p></p><p>Układamy z foremce ( tu miałam odrobinę problemu) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok. 200 stopni. Pieczemy około 1 godz. 15 minut. </p><p>W trakcie pieczenia polac wierzch odrobiną oleju</p><p></p><p>[ATTACH=full]35437[/ATTACH]</p><p></p><p>Po upieczeniu, zostawiamy w otworzonym piekarniku około 10 minut i dopiero wtedy wyjmujemy i podajemy</p><p></p><p>[ATTACH=full]35438[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 779756, member: 4258"] Taka odmiana, zwykłego mielonego. Składniki: * 500 g mięsa wieprzowego mielonego (tu mięso od szynki) * 2 jajka * 1 czerstwa bułka (wcześniej namoczona i odciśnięta) * sól, pieprz, majeranek * tarta bułka (do posypania) Farsz: * 1 średniej wielkości marchewka * 1/2 strąka czerwonej papryki * 1 duży por * 200 g pieczarek * sól, pieprz, zioła wg smaku ( u mnie prowansalskie) * kilka łyżek oleju Mięso mielone wyrobic bardzo dokładnie z jajkami, odciśniętą bułką i przyprawami. Składniki farszu pokroic w kostkę i podsmażyc na oleju. Wystudzic. Na papier do pieczenia posypac bułkę tartą (dośc solidnie). Na bułkę wyłożyc mięso mielone i delikatnie rozwałkowac na prostokąt. Ułożyc zimny farsz, tak aby z jednego boku było więcej wolnego miejsca. [ATTACH=full]35432[/ATTACH] Pomagając sobie papierem, zwijamy roladę, starając się dośc mocno dociskac. Oba końce rolady zawijamy, aby farsz nie wyciekał. [ATTACH=full]35433[/ATTACH] Układamy z foremce ( tu miałam odrobinę problemu) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok. 200 stopni. Pieczemy około 1 godz. 15 minut. W trakcie pieczenia polac wierzch odrobiną oleju [ATTACH=full]35437[/ATTACH] Po upieczeniu, zostawiamy w otworzonym piekarniku około 10 minut i dopiero wtedy wyjmujemy i podajemy [ATTACH=full]35438[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Rolada z mielonego mięsa*
Top
Bottom