Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Rolada z pieczarkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Marcelina" data-source="post: 55865" data-attributes="member: 48"><p>Rolada z pieczarkami . autor przepisu Puszcza</p><p></p><p>składniki: </p><p>4 jajka, 2szklanki mleka, szczypta soli, 1/2 kostki margaryny, </p><p>12 łyżek mąki </p><p></p><p>nadzienie: </p><p>ok.1/2 kg pieczarek </p><p>cebula, ser żółty starkowany-ok.30dag,papryka konserwowa i ogórki konserwowe pokrojoone w drobną kosteczkę-ok.2-3szt. </p><p>pieprz i sół do smaku- </p><p>nadzienie ma być dość pikantne. </p><p></p><p>Składniki na ciasto miksujemy, i wylewamy na dużą blachę pokrytą papierem do pieczenia / blacha z piekarnika/ </p><p>Pieczemy ok. 35 minut w ok.180 stopniach C. </p><p>Po przestygnięciu na ciasto sypiemy część starkowanego sera, na ser wykładamy pieczarki przysmażone z cebulką ,przyprawione solą i pieprzem , wymieszane z ogórkiem i papryką . Na wierzch znowu sypiemy starkowany ser. Roladę zwijamy , wierzch możemy również posypać resztką sera i pieczemy w piekarniku ok. 30 minut w temp.170stopni. </p><p></p><p>Proszę się nie przerażać tym że ciasto po zmiksowaniu będzie wyglądało na zważone z kawałkami pływającej margaryny, takie ma być , w piekarniku pięknie wyrośnie i będzie miało wygląd ciasta omletowego </p><p>Smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Marcelina, post: 55865, member: 48"] Rolada z pieczarkami . autor przepisu Puszcza składniki: 4 jajka, 2szklanki mleka, szczypta soli, 1/2 kostki margaryny, 12 łyżek mąki nadzienie: ok.1/2 kg pieczarek cebula, ser żółty starkowany-ok.30dag,papryka konserwowa i ogórki konserwowe pokrojoone w drobną kosteczkę-ok.2-3szt. pieprz i sół do smaku- nadzienie ma być dość pikantne. Składniki na ciasto miksujemy, i wylewamy na dużą blachę pokrytą papierem do pieczenia / blacha z piekarnika/ Pieczemy ok. 35 minut w ok.180 stopniach C. Po przestygnięciu na ciasto sypiemy część starkowanego sera, na ser wykładamy pieczarki przysmażone z cebulką ,przyprawione solą i pieprzem , wymieszane z ogórkiem i papryką . Na wierzch znowu sypiemy starkowany ser. Roladę zwijamy , wierzch możemy również posypać resztką sera i pieczemy w piekarniku ok. 30 minut w temp.170stopni. Proszę się nie przerażać tym że ciasto po zmiksowaniu będzie wyglądało na zważone z kawałkami pływającej margaryny, takie ma być , w piekarniku pięknie wyrośnie i będzie miało wygląd ciasta omletowego Smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Rolada z pieczarkami
Top
Bottom