Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Rolada z udżca indyczego
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 890360" data-attributes="member: 10341"><p>Zrobiłam to na wczorajszy obiad, ale nie miałam czasu wpisać, więc robię to teraz, bo zanosi się na długą noc. Kupiłam wytrybowany udziec indyczy i żadnego pomysłu na danie, które można by było z niego zrobić. Na obiedzie miałam gościa, więc tym bardziej musiałam coś wymyślić. Na przystawkę dałam sałatkę <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=29301" target="_blank"><strong>z cukinii i melona</strong></a>, a udziec zrobiłam w bardzo prosty sposób. Tak wyglądał już na talerzu.</p><p></p><p>[ATTACH=full]45156[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>udziec indyczy bez kości o dowolnej wielkości i wadze</p><p>1 czerwona papryka dostosowana wielkością do nadzienia udżca</p><p>1 średnia lub spora cebula</p><p>spora szczypta majeranku </p><p>2 nieduże kieliszki brandy</p><p>bulion z kostki do podlewania podczas duszenia</p><p>sól i pieprz</p><p>olej i masło do smażenia</p><p></p><p>Rozłożone mięso natarłam solą i pieprzem. Paprykę oczyściłam i pokroiłam w podłużne paski, a cebulę w piórka i rozłożyłam na mięsie. Posypałam majerankiem i zrolowałam mięso, z papryką i cebulą w środku. Teraz została najbardziej nielubiana przeze mnie część pracy, czyli zesznurowanie nićmi kuchennymi mięsa. Ale i z tym się uporałam, może trochę nieporadnie, ważne że się trzymało. Osmażyłam mięso w rondlu ze wszystkich stron na lekko rumiany kolor na maśle wymieszanym pól na pół z olejem, podlałam bulionem oraz brandy i na malutkim ogniu dusiłam pieczeń do miękkości.W miarę potrzeby sos uzupełniałam bulionem. Podałam z ziemniakami z koperkiem i z miską zielonej sałaty z pomidorami i ogórkami polaną sosem <a href="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=28331&view=findpost&p=854612" target="_blank"><strong>french dressing</strong></a>.</p><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 890360, member: 10341"] Zrobiłam to na wczorajszy obiad, ale nie miałam czasu wpisać, więc robię to teraz, bo zanosi się na długą noc. Kupiłam wytrybowany udziec indyczy i żadnego pomysłu na danie, które można by było z niego zrobić. Na obiedzie miałam gościa, więc tym bardziej musiałam coś wymyślić. Na przystawkę dałam sałatkę [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=29301"][B]z cukinii i melona[/B][/URL], a udziec zrobiłam w bardzo prosty sposób. Tak wyglądał już na talerzu. [ATTACH=full]45156[/ATTACH] [B]Składniki [/B]udziec indyczy bez kości o dowolnej wielkości i wadze 1 czerwona papryka dostosowana wielkością do nadzienia udżca 1 średnia lub spora cebula spora szczypta majeranku 2 nieduże kieliszki brandy bulion z kostki do podlewania podczas duszenia sól i pieprz olej i masło do smażenia Rozłożone mięso natarłam solą i pieprzem. Paprykę oczyściłam i pokroiłam w podłużne paski, a cebulę w piórka i rozłożyłam na mięsie. Posypałam majerankiem i zrolowałam mięso, z papryką i cebulą w środku. Teraz została najbardziej nielubiana przeze mnie część pracy, czyli zesznurowanie nićmi kuchennymi mięsa. Ale i z tym się uporałam, może trochę nieporadnie, ważne że się trzymało. Osmażyłam mięso w rondlu ze wszystkich stron na lekko rumiany kolor na maśle wymieszanym pól na pół z olejem, podlałam bulionem oraz brandy i na malutkim ogniu dusiłam pieczeń do miękkości.W miarę potrzeby sos uzupełniałam bulionem. Podałam z ziemniakami z koperkiem i z miską zielonej sałaty z pomidorami i ogórkami polaną sosem [URL="https://www.cincin.cc/index.php?s=&showtopic=28331&view=findpost&p=854612"][B]french dressing[/B][/URL]. [B] [/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Rolada z udżca indyczego
Top
Bottom