Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Rolada ze schabu z pieczarkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="SWEETY" data-source="post: 749391" data-attributes="member: 10742"><p>duzy 1,5 kg kawalek schabu</p><p>0,5 kg pieczarek</p><p>2 cebule</p><p>25 dag wedzonego boczku</p><p>pol peczka natki pietruszki</p><p>2 lyzki slodkiej papryki</p><p>sol, pieprz, olej</p><p></p><p>1.Pieczarki myjemy i scieramy na tarce o duzych oczkach,cebule siekamy a nastepnie szklimy na oleju.Dodajemy pieczarki, solimy i dusimy, az do odparowania plynu.Natke pietruszki drobo siekamy i dodajemy do pieczarek. Mieszamy i doprawiamy sola.</p><p>2.Schab myjemy, kladziemy na desce.Dlugim nozem przekrawamy go na calej dlugosci, zostawiajac ok 1 cm od dolu i od brzegu.Odwijamy gorna czesc ''jak zwiniety dywan'' i znowu rozkrawamy schab, zostawiajac 1 cm od dolu.W ten sposob otrzymujemy prostokat miesa o grubosci ok 1 cm.</p><p>3.Rozlozony plat miesa solimy i pieprzymy.Papryke mieszamy z 2 lyzkami oliwy i smarujemy mieso na calej powierzchni.Nastepnie ukladamy pieczarki, zostawiajac 3-cm brzeg bez nadzienia.Na koniec ukladamy na pieczarkach cienutko pokrojone plastry boczku.</p><p>4.Schab ciasno zwijamy i wiazemy gruba biala bawelniana nicia, zaczynajac od brzegow, a konczac na srodku.Brzegi zabezpieczamy skora z boczku, aby farsz nam nie uciekl.Wkladamy schab do formy i pieczemy ok 1,5-2 h w temp 180 stopni.</p><p></p><p>gdy rolada ma byc podawana na zimno, po upieczeniu zostawiam ja do ostygniecia w formie-wtedy mieso jest bardziej soczyste.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="SWEETY, post: 749391, member: 10742"] duzy 1,5 kg kawalek schabu 0,5 kg pieczarek 2 cebule 25 dag wedzonego boczku pol peczka natki pietruszki 2 lyzki slodkiej papryki sol, pieprz, olej 1.Pieczarki myjemy i scieramy na tarce o duzych oczkach,cebule siekamy a nastepnie szklimy na oleju.Dodajemy pieczarki, solimy i dusimy, az do odparowania plynu.Natke pietruszki drobo siekamy i dodajemy do pieczarek. Mieszamy i doprawiamy sola. 2.Schab myjemy, kladziemy na desce.Dlugim nozem przekrawamy go na calej dlugosci, zostawiajac ok 1 cm od dolu i od brzegu.Odwijamy gorna czesc ''jak zwiniety dywan'' i znowu rozkrawamy schab, zostawiajac 1 cm od dolu.W ten sposob otrzymujemy prostokat miesa o grubosci ok 1 cm. 3.Rozlozony plat miesa solimy i pieprzymy.Papryke mieszamy z 2 lyzkami oliwy i smarujemy mieso na calej powierzchni.Nastepnie ukladamy pieczarki, zostawiajac 3-cm brzeg bez nadzienia.Na koniec ukladamy na pieczarkach cienutko pokrojone plastry boczku. 4.Schab ciasno zwijamy i wiazemy gruba biala bawelniana nicia, zaczynajac od brzegow, a konczac na srodku.Brzegi zabezpieczamy skora z boczku, aby farsz nam nie uciekl.Wkladamy schab do formy i pieczemy ok 1,5-2 h w temp 180 stopni. gdy rolada ma byc podawana na zimno, po upieczeniu zostawiam ja do ostygniecia w formie-wtedy mieso jest bardziej soczyste. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Rolada ze schabu z pieczarkami
Top
Bottom