- Cze 7, 2007
- 16,273
- 2,355
- 113
Szybki i nieskomplikowany obiad
Składniki:
* 1 podwójna pierś kurczaka
* 2 serki topione ziołowe (Hochland, każdy po 100g )
* sól
* pieprz
* zielona pietruszka, posiekana
Do panierowania
* jajko
* mąka
* bułka tarta
Piersi z kurczaka podzielic na 8 części i cieniutko rozbic, nadając kształt prostokąta. Każdy płat mięsa posmarowac serkiem ziołowym. Doprawic solą (uważac, bo serki są słone), pieprzem i ewentualnie kostką czosnku. Na brzegu ułożyc posiekaną natkę pietruszki.
Zawijac roladki. Nie musimy niczym spinac ani wiązac, bo mięso jest "sklejone" serkiem.
Panierowac w mące, jajku i na końcu w bułce tartej. Smażymy na niezbyt dużym ogniu, ze wszystkich stron.
Bardzo smaczne są do ziemniaków, podgotowanych delikatnie i dosmażonych razem z ziołami

Składniki:
* 1 podwójna pierś kurczaka
* 2 serki topione ziołowe (Hochland, każdy po 100g )
* sól
* pieprz
* zielona pietruszka, posiekana
Do panierowania
* jajko
* mąka
* bułka tarta
Piersi z kurczaka podzielic na 8 części i cieniutko rozbic, nadając kształt prostokąta. Każdy płat mięsa posmarowac serkiem ziołowym. Doprawic solą (uważac, bo serki są słone), pieprzem i ewentualnie kostką czosnku. Na brzegu ułożyc posiekaną natkę pietruszki.

Zawijac roladki. Nie musimy niczym spinac ani wiązac, bo mięso jest "sklejone" serkiem.

Panierowac w mące, jajku i na końcu w bułce tartej. Smażymy na niezbyt dużym ogniu, ze wszystkich stron.

Bardzo smaczne są do ziemniaków, podgotowanych delikatnie i dosmażonych razem z ziołami

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: