Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Roladki drobiowe panierowane*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 794258" data-attributes="member: 4258"><p><strong>Szybki i nieskomplikowany obiad</strong></p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p></p><p>* 1 podwójna pierś kurczaka</p><p>* 2 serki topione ziołowe (Hochland, każdy po 100g ) </p><p>* sól</p><p>* pieprz</p><p>* zielona pietruszka, posiekana</p><p></p><p><strong>Do panierowania</strong></p><p></p><p>* jajko</p><p>* mąka</p><p>* bułka tarta</p><p></p><p>Piersi z kurczaka podzielic na 8 części i cieniutko rozbic, nadając kształt prostokąta. Każdy płat mięsa posmarowac serkiem ziołowym. Doprawic solą (uważac, bo serki są słone), pieprzem i ewentualnie kostką czosnku. Na brzegu ułożyc posiekaną natkę pietruszki. </p><p></p><p>[ATTACH=full]36439[/ATTACH]</p><p></p><p>Zawijac roladki. Nie musimy niczym spinac ani wiązac, bo mięso jest &quot;sklejone&quot; serkiem. </p><p></p><p>[ATTACH=full]36440[/ATTACH]</p><p></p><p>Panierowac w mące, jajku i na końcu w bułce tartej. Smażymy na niezbyt dużym ogniu, ze wszystkich stron.</p><p></p><p>[ATTACH=full]36441[/ATTACH]</p><p></p><p>Bardzo smaczne są do ziemniaków, podgotowanych delikatnie i dosmażonych razem z ziołami</p><p></p><p>[ATTACH=full]36442[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 794258, member: 4258"] [B]Szybki i nieskomplikowany obiad[/B] [B]Składniki:[/B] * 1 podwójna pierś kurczaka * 2 serki topione ziołowe (Hochland, każdy po 100g ) * sól * pieprz * zielona pietruszka, posiekana [B]Do panierowania[/B] * jajko * mąka * bułka tarta Piersi z kurczaka podzielic na 8 części i cieniutko rozbic, nadając kształt prostokąta. Każdy płat mięsa posmarowac serkiem ziołowym. Doprawic solą (uważac, bo serki są słone), pieprzem i ewentualnie kostką czosnku. Na brzegu ułożyc posiekaną natkę pietruszki. [ATTACH=full]36439[/ATTACH] Zawijac roladki. Nie musimy niczym spinac ani wiązac, bo mięso jest "sklejone" serkiem. [ATTACH=full]36440[/ATTACH] Panierowac w mące, jajku i na końcu w bułce tartej. Smażymy na niezbyt dużym ogniu, ze wszystkich stron. [ATTACH=full]36441[/ATTACH] Bardzo smaczne są do ziemniaków, podgotowanych delikatnie i dosmażonych razem z ziołami [ATTACH=full]36442[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Roladki drobiowe panierowane*
Top
Bottom