- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Potrzebne będą 2 podwójne piersi kurze. Z czego jedną pojedynczą zmielimy z :
pomidorami suszonymi , kilkoma łyżkami ricotty, , garścią bazylii, ząbkiem czosnku, garścią
orzechów nerkowca, solą i pieprzem. Tak powstałą masą będziemy faszerować pozostałe
piersi
Pozostałe 3 pojedyncze piersi przekroić, rozpłaszczyć i rozbić tłuczkiem.
Wysmarować masą.
Zawinąć w folię aluminiową
Gotować na parze . Szczerze mówiąc nie wiem ile czasu . Potrzymałam około 45 minut
Wyciągnąć , pokroić i zajadać z sosem.
Sos:
Zmiksować sporą garść bazylii z octem pomidorowym, oliwą, pieprzem i czosnkiem.
Do tego był kuskus (cous cous) i sałata z winegretem
pomidorami suszonymi , kilkoma łyżkami ricotty, , garścią bazylii, ząbkiem czosnku, garścią
orzechów nerkowca, solą i pieprzem. Tak powstałą masą będziemy faszerować pozostałe
piersi
Pozostałe 3 pojedyncze piersi przekroić, rozpłaszczyć i rozbić tłuczkiem.
Wysmarować masą.
Zawinąć w folię aluminiową
Gotować na parze . Szczerze mówiąc nie wiem ile czasu . Potrzymałam około 45 minut
Wyciągnąć , pokroić i zajadać z sosem.
Sos:
Zmiksować sporą garść bazylii z octem pomidorowym, oliwą, pieprzem i czosnkiem.
Do tego był kuskus (cous cous) i sałata z winegretem
