- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
pierś z indyka ( lub z kurczaka)
pokroić na plastry, rozbić dość cienko.
"placuszki" z mięsa przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem.
przygotować masę:
poddusić w rondelku szpinak(ja użyłam mrożonego)z dodatkiem masła, śmietanki, soli ( może ktoś chce jeszcze jakichś innych przypraw)na tyle, żeby odparować nadmiar wody ( żeby powstała dość gęsta papka)
Posmarować masą mięso, włożyć kawałek żółtego sera, zwinąć ciasno w rulonik, każdy posmarować odrobiną masła, zawinąć ciasno w folię aluminiową jak cukierek, włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać troszkę wody, upiec w piekarniku. Piekłam ok. pół godziny, bo były nieduże. Bardzo smaczne mi wyszły:
[/quote]
pokroić na plastry, rozbić dość cienko.
"placuszki" z mięsa przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem.
przygotować masę:
poddusić w rondelku szpinak(ja użyłam mrożonego)z dodatkiem masła, śmietanki, soli ( może ktoś chce jeszcze jakichś innych przypraw)na tyle, żeby odparować nadmiar wody ( żeby powstała dość gęsta papka)
Posmarować masą mięso, włożyć kawałek żółtego sera, zwinąć ciasno w rulonik, każdy posmarować odrobiną masła, zawinąć ciasno w folię aluminiową jak cukierek, włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać troszkę wody, upiec w piekarniku. Piekłam ok. pół godziny, bo były nieduże. Bardzo smaczne mi wyszły:

