Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Roladki z kapusty włoskiej z wkładką
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Akulka" data-source="post: 321602" data-attributes="member: 1177"><p>Składniki:</p><p>tyle ile dużych liści kapusty włoskiej, tyle plasterków mielonki wieprzowej lub mortadeli (ew inny wkład mięsno-wędlinowy), 2 jajka, 1 łyżka mąki, 2 łyżki tartej bułki, tłuszcz</p><p></p><p>Liście z kapusty przygotować i obgotować jak na gołąbki. Przestudzone pozbawić ostrym nożem grubych nerwów. </p><p>Na liście położyć po plasterku wędliny lub włożyć inny wkład (mięso z rosołu, mielone, z dodatkiem np. sera - co nam do głowy wpadnie), zwinąć w płaskie ruloniki.</p><p>Rozbić jajka z mąką, osolić. W cieście moczyć zwinięte liście i otaczać w tartej bułce. Usmażyć lub ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze i wstawić do upieczenia do gorącego piekarnika. Upieczone lub usmażone podawać z ziemniakami i surówką.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Akulka, post: 321602, member: 1177"] Składniki: tyle ile dużych liści kapusty włoskiej, tyle plasterków mielonki wieprzowej lub mortadeli (ew inny wkład mięsno-wędlinowy), 2 jajka, 1 łyżka mąki, 2 łyżki tartej bułki, tłuszcz Liście z kapusty przygotować i obgotować jak na gołąbki. Przestudzone pozbawić ostrym nożem grubych nerwów. Na liście położyć po plasterku wędliny lub włożyć inny wkład (mięso z rosołu, mielone, z dodatkiem np. sera - co nam do głowy wpadnie), zwinąć w płaskie ruloniki. Rozbić jajka z mąką, osolić. W cieście moczyć zwinięte liście i otaczać w tartej bułce. Usmażyć lub ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze i wstawić do upieczenia do gorącego piekarnika. Upieczone lub usmażone podawać z ziemniakami i surówką. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Tanie danie niesłychanie
Roladki z kapusty włoskiej z wkładką
Top
Bottom