Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Roladki z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Shinju" data-source="post: 1003120" data-attributes="member: 2755"><p>Składniki (dla 2 osób):</p><p></p><p>1 podwójna pierś kurczaka</p><p>4 plasterki żółtego sera</p><p>4 malutkie pikantne papryczki</p><p>4 plastry szynki szwarcwaldzkiej (może być też parmeńska lub plastry boczku)</p><p>sól, świeżo mielony pieprz, curry</p><p>oliwa z oliwek</p><p></p><p>Piersi rozdzielamy, a następnie przekrawamy na pół otrzymując 4 dość cienkie i długie filety. Z obu stron doprawiamy je solą, pieprzem i curry. Przyprawy dokładnie wcieramy w mięso. na każdym filecie kładziemy plasterek sera. Papryczki przekrawamy, pozbawiamy pestek i drobniutko siekamy. Posiekane wysypujemy na plasterek sera. Każdy filet zwijamy w roladkę (ser ma być w środku), a następnie każdą roladkę owijamy plastrem szynki szwarcwaldzkiej. Roladkę spinamy wykałaczką. Odrobinę oliwy z oliwek wlewamy na patelnię i rozgrzewamy. Na rozgrzaną przekładamy roladki i obsmażamy z wszystkich stron tak by się zrumieniła szynka. Następnie przekładamy roladki do formy i zapiekamy przez ok. 15-20 minut.</p><p></p><p>[ATTACH=full]54738[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Shinju, post: 1003120, member: 2755"] Składniki (dla 2 osób): 1 podwójna pierś kurczaka 4 plasterki żółtego sera 4 malutkie pikantne papryczki 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej (może być też parmeńska lub plastry boczku) sól, świeżo mielony pieprz, curry oliwa z oliwek Piersi rozdzielamy, a następnie przekrawamy na pół otrzymując 4 dość cienkie i długie filety. Z obu stron doprawiamy je solą, pieprzem i curry. Przyprawy dokładnie wcieramy w mięso. na każdym filecie kładziemy plasterek sera. Papryczki przekrawamy, pozbawiamy pestek i drobniutko siekamy. Posiekane wysypujemy na plasterek sera. Każdy filet zwijamy w roladkę (ser ma być w środku), a następnie każdą roladkę owijamy plastrem szynki szwarcwaldzkiej. Roladkę spinamy wykałaczką. Odrobinę oliwy z oliwek wlewamy na patelnię i rozgrzewamy. Na rozgrzaną przekładamy roladki i obsmażamy z wszystkich stron tak by się zrumieniła szynka. Następnie przekładamy roladki do formy i zapiekamy przez ok. 15-20 minut. [ATTACH=full]54738[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Roladki z kurczaka w szynce szwarcwaldzkiej*
Top
Bottom