- Sie 28, 2006
- 3,106
- 0
- 0
roladki z kurczaka z boczkiem i ogorkiem
2 piersi z kurczaka
1 ogorek kiszony
4 plasterki boczku
nic do wiazania
sol, pieprz
papryka slodka i ostra
ziolka (prowansalskie + bazylia)
1 lyzka musztardy
1 lyzka pikantnego ketchupu
1 lyzka posiekanej natki pietruszki
1 lyzeczka koperku
lisc laurowy
ziele angielskie
2 zabki czosnku
lyzka maki
olej
piersi z kurczaka przeciac jak na kotlety zbic tluczkiem mocno, opruszyc pieprzem, sola i obiema paprykami odstawic na 15 min,
musztarde i ketchup wymieszac dodac pol lyzki natki ostra papryke i wycisniety jeden zabek czosnku oraz pol lyzki oleju
dobrze wymieszac
ogorek pokroic wzdluz na 4 czesci
na piersiach z kurczaka rozlozyc po lyzce wymieszanej musztardy, polozyc plasterek boczku, na to ogorek, ciasno zwinac, zawiazac nicia
podsmazyc na goracym oleju, az bedzie dobrze przypieczonej z kazdej strony, podlac woda, dodc lisc laurowy, ziele angielskie i ziolka dusic pod przykryiem ok 15 -20 min,
make podsmazyc na zasmazke, dodac do mieska, mieszac zeby sie nie zrobily grodki, doprawic sos do smaku posypac koperkiem i resztka natki i gotowac jeszcze ok 5 min na malym ogniu
przed podaniem odciac nici
podawac z ryzem lub kasza
a wyglada to tak
2 piersi z kurczaka
1 ogorek kiszony
4 plasterki boczku
nic do wiazania
sol, pieprz
papryka slodka i ostra
ziolka (prowansalskie + bazylia)
1 lyzka musztardy
1 lyzka pikantnego ketchupu
1 lyzka posiekanej natki pietruszki
1 lyzeczka koperku
lisc laurowy
ziele angielskie
2 zabki czosnku
lyzka maki
olej
piersi z kurczaka przeciac jak na kotlety zbic tluczkiem mocno, opruszyc pieprzem, sola i obiema paprykami odstawic na 15 min,
musztarde i ketchup wymieszac dodac pol lyzki natki ostra papryke i wycisniety jeden zabek czosnku oraz pol lyzki oleju
dobrze wymieszac
ogorek pokroic wzdluz na 4 czesci
na piersiach z kurczaka rozlozyc po lyzce wymieszanej musztardy, polozyc plasterek boczku, na to ogorek, ciasno zwinac, zawiazac nicia
podsmazyc na goracym oleju, az bedzie dobrze przypieczonej z kazdej strony, podlac woda, dodc lisc laurowy, ziele angielskie i ziolka dusic pod przykryiem ok 15 -20 min,
make podsmazyc na zasmazke, dodac do mieska, mieszac zeby sie nie zrobily grodki, doprawic sos do smaku posypac koperkiem i resztka natki i gotowac jeszcze ok 5 min na malym ogniu
przed podaniem odciac nici
podawac z ryzem lub kasza
a wyglada to tak


