- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Ten pyszny przepis wyszukała mi Ilona
na blogu Kilka Oliwek. Stwierdziłam,że będę go powtarzać, ponieważ jest to bardzo udana kompozycja smakowa.
filet z piersi kurczaka
salami pokrojona na cienkie plastry
mozzarella
papryka słodka
pieprz ziołowy
sól
olej
jajko
bułka tarta
Piersi z kurczaka dość cienko rozbić. Podzielić na podłużne kotlety. Posypać papryką i pieprzem.
Wzdłuż, na każdym kotlecie ułożyć plastry salami ( tak, by na siebie nie zachodziły), a na nich plastry mozzarelli. Posolić.
Kotlety zwinąć w roladki, spiąć wykałaczką.
Panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej.
Smażyć na oleju ze wszystkich stron, na małym ogniu, aż będą mocno złote.
( Niestety, ze względu na sposób ustawienia opcji dodawania komentarzy nie jestem w stanie pochwalić przepisu na blogu autorki, ale dziękuję w tym miejscu
)


filet z piersi kurczaka
salami pokrojona na cienkie plastry
mozzarella
papryka słodka
pieprz ziołowy
sól
olej
jajko
bułka tarta
Piersi z kurczaka dość cienko rozbić. Podzielić na podłużne kotlety. Posypać papryką i pieprzem.
Wzdłuż, na każdym kotlecie ułożyć plastry salami ( tak, by na siebie nie zachodziły), a na nich plastry mozzarelli. Posolić.
Kotlety zwinąć w roladki, spiąć wykałaczką.
Panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej.
Smażyć na oleju ze wszystkich stron, na małym ogniu, aż będą mocno złote.
( Niestety, ze względu na sposób ustawienia opcji dodawania komentarzy nie jestem w stanie pochwalić przepisu na blogu autorki, ale dziękuję w tym miejscu

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: