Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Roladki z kurczaka z szynką i szparagami*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 799532" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Roladki z kurczaka z szynką i szparagami </strong></p><p></p><p>Na 6 osób: </p><p>3 pojedyncze duże filety z piersi kurczaka </p><p>6 plasterków szynki </p><p>6 plasterków żółtego sera </p><p>6 ugotowanych szparagów </p><p>sól, biały pieprz, bułka tarta, masło, oliwa, opcjonalnie - kilka listków świeżej szałwii </p><p></p><p>Filety przekroić wzdłuż na dwie części, każdą z nich zbić tłuczkiem (umieszczając ją wcześniej pomiędzy dwoma płatkami folii spożywczej), posolić i posypać świeżo mielonym pieprzem. Na każdy filecik ułożyć po plasterku szynki, sera i po trzy odpowiednio przycięte szparagi. Na ser można też położyć po listku świeżej szałwii. Filety zwijać w rulony, obtaczać w tartej bułce i układać w żaroodpornym naczyniu leciutko posmarowanym oliwą. Na każdy rulonik położyć kilka wiórków masła. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni najpierw przez 40 minut bez termoobiegu, potem - 10 minut z termoobiegiem. </p><p></p><p>[ATTACH=full]36892[/ATTACH]</p><p></p><p>Dodam, że pieczone drobiowe roladki to wdzięczne pole do eksperymentów.</p><p>Na zdjęciu wersja ze szpinakiem i pieczarkami:</p><p></p><p>[ATTACH=full]36893[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 799532, member: 1024"] [B]Roladki z kurczaka z szynką i szparagami [/B] Na 6 osób: 3 pojedyncze duże filety z piersi kurczaka 6 plasterków szynki 6 plasterków żółtego sera 6 ugotowanych szparagów sól, biały pieprz, bułka tarta, masło, oliwa, opcjonalnie - kilka listków świeżej szałwii Filety przekroić wzdłuż na dwie części, każdą z nich zbić tłuczkiem (umieszczając ją wcześniej pomiędzy dwoma płatkami folii spożywczej), posolić i posypać świeżo mielonym pieprzem. Na każdy filecik ułożyć po plasterku szynki, sera i po trzy odpowiednio przycięte szparagi. Na ser można też położyć po listku świeżej szałwii. Filety zwijać w rulony, obtaczać w tartej bułce i układać w żaroodpornym naczyniu leciutko posmarowanym oliwą. Na każdy rulonik położyć kilka wiórków masła. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni najpierw przez 40 minut bez termoobiegu, potem - 10 minut z termoobiegiem. [ATTACH=full]36892[/ATTACH] Dodam, że pieczone drobiowe roladki to wdzięczne pole do eksperymentów. Na zdjęciu wersja ze szpinakiem i pieczarkami: [ATTACH=full]36893[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Roladki z kurczaka z szynką i szparagami*
Top
Bottom