Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Roladki z mięsa mielonego w szynce*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1034004" data-attributes="member: 2721"><p>Pyszny, szybki i atrakcyjny sposób na mięso mielone. Na podstawie ( mojego ukochanego) czasopisma Tina Koch&Back-Ideen</p><p>[ATTACH=full]57293[/ATTACH]</p><p><u></u></p><p><u>na roladki:</u></p><p>0,5 kg mięsa mielonego ( moje wołowo-wieprzowe)</p><p>1 namoczona wcześniej bułka kajzerka</p><p>1 cebula</p><p>1 jajko</p><p>1 łyżka koncentratu pomidorowego</p><p>sól i czarny pieprz do smaku</p><p></p><p>szynka w dużych plastrach </p><p></p><p></p><p><u>na sos:</u></p><p>6 pieczarek</p><p>250 ml wody</p><p>2-3 łyżki koncentratu pomidorowego</p><p>1 łyżeczka mąki pszennej</p><p>1 łyżeczka oregano</p><p>sól i czarny pieprz do smaku</p><p></p><p>+ olej i wykałaczki</p><p></p><p></p><p>Cebulę obrać i drobno posiekać. Mięso mielone wymieszać z cebulą, namoczoną bułką, jajkiem i koncentratem. Doprawić do smaku. </p><p>Z mięsa formować podłużne klopsiki, które następnie należy owinąć plastrem szynki. Roladki spinać wykałaczkami w celu zabezpieczenia przed rozwinięciem.</p><p>Roladki obsmażyć na patelni ze wszystkich stron, aż będą rumiane. Zdjąć z patelni i usunąć wykałaczki.</p><p></p><p>Na niedużej ilości oleju podsmażyć pokrojone w plastry pieczarki. koncentrat rozpuścić w wodzie, dodać łyżeczkę mąki i przyprawy. Zrumienione pieczarki zalać sosem i gotować, aż sos zgęstnieje.</p><p></p><p>Podsmażone roladki zalać sosem i zapiekać 20 min. w piekarniku rozgrzanym do 180 st.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1034004, member: 2721"] Pyszny, szybki i atrakcyjny sposób na mięso mielone. Na podstawie ( mojego ukochanego) czasopisma Tina Koch&Back-Ideen [ATTACH=full]57293[/ATTACH] [U] na roladki:[/U] 0,5 kg mięsa mielonego ( moje wołowo-wieprzowe) 1 namoczona wcześniej bułka kajzerka 1 cebula 1 jajko 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól i czarny pieprz do smaku szynka w dużych plastrach [U]na sos:[/U] 6 pieczarek 250 ml wody 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżeczka oregano sól i czarny pieprz do smaku + olej i wykałaczki Cebulę obrać i drobno posiekać. Mięso mielone wymieszać z cebulą, namoczoną bułką, jajkiem i koncentratem. Doprawić do smaku. Z mięsa formować podłużne klopsiki, które następnie należy owinąć plastrem szynki. Roladki spinać wykałaczkami w celu zabezpieczenia przed rozwinięciem. Roladki obsmażyć na patelni ze wszystkich stron, aż będą rumiane. Zdjąć z patelni i usunąć wykałaczki. Na niedużej ilości oleju podsmażyć pokrojone w plastry pieczarki. koncentrat rozpuścić w wodzie, dodać łyżeczkę mąki i przyprawy. Zrumienione pieczarki zalać sosem i gotować, aż sos zgęstnieje. Podsmażone roladki zalać sosem i zapiekać 20 min. w piekarniku rozgrzanym do 180 st. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Roladki z mięsa mielonego w szynce*
Top
Bottom