Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Roladki z piersi kurczaka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="szuwarek" data-source="post: 218791" data-attributes="member: 916"><p>piersi z kurczaka myjemy, kroimy każdy kawalak poziomo na pół tak aby otrzymać dwa cienkie kotleciki, cienko rozbijamy, posypujemy przyprawami do smaku ( sól, pieprz świerzo utarty, zmiażdżone ząbki czosnku, majeranek, curry, bazylia ) i przykryte folią do lodówki na </p><p>2 godz lub całą noc</p><p></p><p>następnie przygotowujemy farsz </p><p>pieczarki i cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach , na łyżce oliwy i 2 łyżkach masła smażymy 10 min</p><p>dodać pokrojony w paseczki bekon i chwilę jeszcze smażyć</p><p>przyprawić posiekanym czosnkiem, solą, pieprzem, tymiankiem</p><p>gorący farsz wymieszać z utartym serem żółtym ( gouda, edamer ), aby nadać odpowiednią spoistość </p><p></p><p>rozsmarować równe części farszu na płatkach mięsa, ciasno zwijać</p><p></p><p>i teraz </p><p>albo zanurzać w cieście gęstszym od naleśnikowego, obtaczać w bułce tartej i smażyć na głębokim tłuszczu ok 14 min często przewracając</p><p>do tego podać pokrojoną w paseczki paprykę, smażone w cieście pieczarki, sałatę ze śmietaną i piree z ziemniaków</p><p></p><p>albo przygotować 250 ml esencjonalnego bulionu, roladki obwiązać nicią i obsmażyć ze wszystkich stron na oleju, wlać bulion i 125ml wody lub białego wytrawnego wina, dodać podsmażoną cebulkę i kilka łebków pieczarek, gotować na wolnym ogniu ok 20-30 minut</p><p>do tego kasza gryczana, ogórek kiszony, konserwowy patison</p><p></p><p>smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="szuwarek, post: 218791, member: 916"] piersi z kurczaka myjemy, kroimy każdy kawalak poziomo na pół tak aby otrzymać dwa cienkie kotleciki, cienko rozbijamy, posypujemy przyprawami do smaku ( sól, pieprz świerzo utarty, zmiażdżone ząbki czosnku, majeranek, curry, bazylia ) i przykryte folią do lodówki na 2 godz lub całą noc następnie przygotowujemy farsz pieczarki i cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach , na łyżce oliwy i 2 łyżkach masła smażymy 10 min dodać pokrojony w paseczki bekon i chwilę jeszcze smażyć przyprawić posiekanym czosnkiem, solą, pieprzem, tymiankiem gorący farsz wymieszać z utartym serem żółtym ( gouda, edamer ), aby nadać odpowiednią spoistość rozsmarować równe części farszu na płatkach mięsa, ciasno zwijać i teraz albo zanurzać w cieście gęstszym od naleśnikowego, obtaczać w bułce tartej i smażyć na głębokim tłuszczu ok 14 min często przewracając do tego podać pokrojoną w paseczki paprykę, smażone w cieście pieczarki, sałatę ze śmietaną i piree z ziemniaków albo przygotować 250 ml esencjonalnego bulionu, roladki obwiązać nicią i obsmażyć ze wszystkich stron na oleju, wlać bulion i 125ml wody lub białego wytrawnego wina, dodać podsmażoną cebulkę i kilka łebków pieczarek, gotować na wolnym ogniu ok 20-30 minut do tego kasza gryczana, ogórek kiszony, konserwowy patison smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Roladki z piersi kurczaka
Top
Bottom