Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Rolady wołowe z chrzanem i buraczkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1407422" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Rolady wołowe z chrzanem i buraczkami</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]80916[/ATTACH]</p><p></p><p>4 rolady wołowe wyklepane na grubość 3-4 mm ( każda 150 g)</p><p>2 ugotowane buraki</p><p>3 szczypiorki</p><p>100 g chrzanu ( ze słoika)</p><p>sól i pieprz</p><p>1 pora</p><p>2 marchewki</p><p>1/4 selera</p><p>2 cebule</p><p>40 ml oleju i 1 łyżka masła</p><p>1 łyżka przecieru pomidorowego</p><p>250 ml białego wytrawnego wina</p><p>250 ml rosołu</p><p>250 ml śmietany</p><p>1 listek laurowy, 4 ziarnka pieprzu, skórka i cytryny.</p><p></p><p>1. Rolady lekko skrapiamy oliwą, solimy i pieprzymy. Buraczki kroimy w paseczki, a szczypiorek w cienkie krążki.</p><p>2. Mięso smarujemy chrzanem, obkładamy buraczkami i szczypiorkiem. Zwijamy rolady.</p><p>3. Marchew, pora,selera i cebulę kroimy w kostkę.</p><p>4. W garnku rozgrzewamy tłuszcz, smażymy rolady. Kiedy dostaną złoty kolor dodajemy pokrojone warzywa, przecier pomidorowy, przyprawy, wino i rosół. Doprawiamy do smaku. Dusimy 2 godziny.</p><p>5. Rolady wyjmujemy, a powstały płyn odcedzamy na sitku, który następnie mieszamy ze śmietaną.</p><p>6. Podajemy np z szarymi kluskami <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=37357" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=37357</a> . Te z prawej strony .</p><p></p><p>Przepis pochodzi z książki Lafer - Die Kunst der einfachen Küche</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1407422, member: 140"] [SIZE=14][B]Rolady wołowe z chrzanem i buraczkami[/B][/SIZE] [ATTACH=full]80916[/ATTACH] 4 rolady wołowe wyklepane na grubość 3-4 mm ( każda 150 g) 2 ugotowane buraki 3 szczypiorki 100 g chrzanu ( ze słoika) sól i pieprz 1 pora 2 marchewki 1/4 selera 2 cebule 40 ml oleju i 1 łyżka masła 1 łyżka przecieru pomidorowego 250 ml białego wytrawnego wina 250 ml rosołu 250 ml śmietany 1 listek laurowy, 4 ziarnka pieprzu, skórka i cytryny. 1. Rolady lekko skrapiamy oliwą, solimy i pieprzymy. Buraczki kroimy w paseczki, a szczypiorek w cienkie krążki. 2. Mięso smarujemy chrzanem, obkładamy buraczkami i szczypiorkiem. Zwijamy rolady. 3. Marchew, pora,selera i cebulę kroimy w kostkę. 4. W garnku rozgrzewamy tłuszcz, smażymy rolady. Kiedy dostaną złoty kolor dodajemy pokrojone warzywa, przecier pomidorowy, przyprawy, wino i rosół. Doprawiamy do smaku. Dusimy 2 godziny. 5. Rolady wyjmujemy, a powstały płyn odcedzamy na sitku, który następnie mieszamy ze śmietaną. 6. Podajemy np z szarymi kluskami [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=37357"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=37357[/URL] . Te z prawej strony . Przepis pochodzi z książki Lafer - Die Kunst der einfachen Küche [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Rolady wołowe z chrzanem i buraczkami
Top
Bottom