Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Rolady wołowe z oliwkami i papryką
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1408783" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Rolady wołowe z oliwkami i papryką</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]81009[/ATTACH]</p><p></p><p>4 rolady wołowe o grubości 3-4 mm (każda 150 g)</p><p>2 kolorowe papryki</p><p>30 g czarnych oliwek bez pestek ( może być pasta z oliwek )</p><p>2 szalotki</p><p>sól i pieprz</p><p>1 por</p><p>2 marchwie</p><p>1/4 selera</p><p>2 cebule</p><p>40 ml oleju i 1 łyżka masła</p><p>1 łyżka przecieru pomidorowego</p><p>1/2 l czerwonego wina</p><p>1/2 l rosołu</p><p>po 2 gałązki oregano i tymianku</p><p>1 ząbek czosnku</p><p></p><p>1.Rolady lekko skrapiamy oliwą, solimy i pieprzymy. Paprykę kroimy w plasterki a oliwki i szalotki w krążki.</p><p>2.Na mięso układamy oliwki , szalotkę i paprykę. Zwijamy rolady.</p><p>3.Marchew, por, selera i cebulę kroimy w kostkę.</p><p>4.W garnku rozgrzewamy tłuszcz, smażymy rolady. Kiedy dostaną złoty kolor, dodajemy pokrojone warzywa, przecier pomidorowy, zioła, wino i rosół. Doprawiamy do smaku. Dusimy 2 godziny.</p><p>5.Rolady wyjmujemy, a powstały płyn przecedzamy na sitku. Jeżeli jest rzadki to go odparowujemy, albo mąką z masłem zgęszczamy.</p><p>6.Podajemy np z szarymi kluskami <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=37357" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=37357</a> . Te z lewej strony</p><p></p><p>Przepis pochodzi z książki Lafer - Die Kunst der einfachen Küche</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1408783, member: 140"] [SIZE=14][B]Rolady wołowe z oliwkami i papryką[/B][/SIZE] [ATTACH=full]81009[/ATTACH] 4 rolady wołowe o grubości 3-4 mm (każda 150 g) 2 kolorowe papryki 30 g czarnych oliwek bez pestek ( może być pasta z oliwek ) 2 szalotki sól i pieprz 1 por 2 marchwie 1/4 selera 2 cebule 40 ml oleju i 1 łyżka masła 1 łyżka przecieru pomidorowego 1/2 l czerwonego wina 1/2 l rosołu po 2 gałązki oregano i tymianku 1 ząbek czosnku 1.Rolady lekko skrapiamy oliwą, solimy i pieprzymy. Paprykę kroimy w plasterki a oliwki i szalotki w krążki. 2.Na mięso układamy oliwki , szalotkę i paprykę. Zwijamy rolady. 3.Marchew, por, selera i cebulę kroimy w kostkę. 4.W garnku rozgrzewamy tłuszcz, smażymy rolady. Kiedy dostaną złoty kolor, dodajemy pokrojone warzywa, przecier pomidorowy, zioła, wino i rosół. Doprawiamy do smaku. Dusimy 2 godziny. 5.Rolady wyjmujemy, a powstały płyn przecedzamy na sitku. Jeżeli jest rzadki to go odparowujemy, albo mąką z masłem zgęszczamy. 6.Podajemy np z szarymi kluskami [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=37357"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=37357[/URL] . Te z lewej strony Przepis pochodzi z książki Lafer - Die Kunst der einfachen Küche [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Rolady wołowe z oliwkami i papryką
Top
Bottom