Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Rolmops ze śledzia po węgiersku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 58763" data-attributes="member: 49"><p><strong>Rolmops ze śledzia po węgiersku</strong> </p><p></p><p>10 pojedynczych filetów ze śladzia a la matias </p><p>2 łyżki koncentratu pomidorowago </p><p>2 kiszone ogórki </p><p>2 strąki konserwowej papryki </p><p>60 ml octu 6% </p><p>150 ml wody </p><p>300 ml białego wytrawnego wina </p><p>2 łyżeczki sproszkowanej słodkiej papryki </p><p>sól, pieprz i cukier do smaku </p><p></p><p>Śledzie moczyć przez 2 godz w dużej ilości wody. Osuszyć. Każdy filet oprószyć sproszkowaną papryką i posmarować przecierem pomidorowym. Ogórki i paprykę pokroić w słupki odpowiadające długością szerokości filetów. Położyć po kilka sztuk na każdy filet. Zwinąć w ruloniki. Spiąć drewnianymi wykałaczkami. Rolmopsy ułożyć w słoiku. Wodę wymieszać z winem, octem i przyprawami.. Zagotować. Wystudzić. Marynatą zalać rolmopsy. Przełożyć w chłodne miejsce na min. 2 doby.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 58763, member: 49"] [B]Rolmops ze śledzia po węgiersku[/B] 10 pojedynczych filetów ze śladzia a la matias 2 łyżki koncentratu pomidorowago 2 kiszone ogórki 2 strąki konserwowej papryki 60 ml octu 6% 150 ml wody 300 ml białego wytrawnego wina 2 łyżeczki sproszkowanej słodkiej papryki sól, pieprz i cukier do smaku Śledzie moczyć przez 2 godz w dużej ilości wody. Osuszyć. Każdy filet oprószyć sproszkowaną papryką i posmarować przecierem pomidorowym. Ogórki i paprykę pokroić w słupki odpowiadające długością szerokości filetów. Położyć po kilka sztuk na każdy filet. Zwinąć w ruloniki. Spiąć drewnianymi wykałaczkami. Rolmopsy ułożyć w słoiku. Wodę wymieszać z winem, octem i przyprawami.. Zagotować. Wystudzić. Marynatą zalać rolmopsy. Przełożyć w chłodne miejsce na min. 2 doby. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Rolmops ze śledzia po węgiersku*
Top
Bottom